KARIN HØGH ER UGENS ELEKTRONISTA

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hun er Danmarks ukronede podcastdronning. For Karin Høgh har hverdagen i årevis stået på mikrofoner, feeds og lyd. Hun underviser i podcasting gennem virksomheden Podconsult og over 2000 følger Karins daglige opdateringer på twitter.  Få hendes tips og tricks.

Hvem bør podcaste? Alle, der har en passion, de vil dele med andre. Alle som har lyst til at interviewe eksperter og drøfte deres passion med andre. Podcast er det ideelle nichemedie, og lyd og video er mere personligt end skrevne ord. I øvrigt mener jeg, at alle, der producerer lyd eller video med jævne (eller ujævne) mellemrum, burde podcaste. Ligesom DR gør det. Så vi nemt kan få udsendelserne med på iPods, iPhones og iPads.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? Min iPhone 4, netop fordi den har en iPod. Der er altid noget, jeg kan høre eller se, når jeg er på farten, lufter hunde, tager solbad eller ikke kan falde i søvn. Den betyder, at jeg kan passe min virksomhed uanset hvor jeg er. Jeg kan tjekke mails, opdatere min blog, Twitter og Facebook nårsomhelst, læse nyheder og spille spil, sende SMS og også ind imellem tale i telefon.

Hvad ønsker du dig? En lækkert indrettet autocamper, som har indbygget netforbindelse UANSET hvor i Europa vi befinder os. Så vil jeg tage på længere rejser til techmesser og konferencer, besøge venner og holde ferier og undervejs være i stand til at passe mine online aktiviteter, eks. de mange webinars, som jeg holder.

Hvad synes du der mangler? En app eller et device, som  kunne give mig et stød, når jeg sidder for længe i den samme forkerte siddestilling. Jeg kan blive så grebet af mit arbejde, at jeg sidder forkert i timevis – min lænd og nakke er ikke i stand til at sige fra i tide!

Hvornår er du særligt begejstret for teknologi? Altid! Men især når vi kan kommunikere med hinanden overalt og til alle tider. Når vi kan få arbejde og livet i øvrigt til at smelte sammen på den fede måde – på vores egne præmisser.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden Googledocs. Jeg opretter dokumenter, som jeg kan dele med andre, og nu kan man også uploade hele mapper og dele med andre.  Noget, som jeg hidtil har brugt Dropbox til.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Jeg kan i dén grad anbefale stitcher.com. Du kan surfe rundt, finde og afspille podcasts på iPhonen, og på baggrund af dine valg, vil Stitcher foreslå lignende interessant indhold. Du kan nemt dele dine favoritter med andre. Ligesom musiktjenesten Spotify, som desværre ikke er tilgængelig i Danmark endnu.

Har du et teknologi tip til andre? Igen må jeg nævne Googledoc. Prøv at oprette et dokument eller en tegning og inviter en anden til at arbejde i det samtidig. Dét er sjovt, men kan selvfølgelig også bruges til noget seriøst.

Følg Karin på podconsult.dk eller facebook eller Twitter @karinhoegh

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.