Her er den kloge cowboyjakke

2 Min læsning

Levi’s og Google er gået sammen om at forbinde tøj med tingenes internet. Fra efteråret kan man købe denne praktiske jakke, hvor man bruger ærmet og armbevægelser til at styre telefon og apps på sin mobil.

Når et stykke beklædning kaldes ”smart”, betyder det som regel, at det er flot, chic, elegant eller moderigtigt.

Den nye Jacquard denim jakke fra Levi’s og Google er ”smart” på en helt anden måde. Nemlig ud fra, hvad smart betyder i det 21. århundredes vokabular i forhold til tingenes internet.

Jakken har nemlig elektriske tråde indvævet i det ene ærme, der via en Bluetooth sender/modtager forklædt som manchetknap står i trådløs forbindelse med en smartphone.

Ideen er, at man kan føle alarmer for opkald, email, sms, kalender, navigation osv. som vibrationer i ærmet – og man kan fjernbetjene sin mobil ved hjælp af små armbevægelser.

Den sensor-bestykkede Commuter Trucker Jacket kommer til salg i butikkerne fra efteråret. Prisen bliver 350 USD eller ca. 2.500 kroner. Dyrt for en cowboyjakke, kan man sige, men alle andre jakker har selvfølgelig heller ikke et venstre ærme som Googles og Levi’s.

I ærmet har Levi’s vævet elektrisk ledende tråde udviklet af Google. De står i forbindelse med en manchetknap, der bl.a. gemmer på en komplet Bluetooth-sender og -modtager.

Hvis man ser Levi’s og Googles amerikanske reklamer, henvender Jacquard-jakken sig specielt til cyklister i storbyer – og dem er der jo f.eks. mange af i København.

Cyklisterne vil kunne få særligt glæde af jakken, fordi den via vibrationer i ærmet kan fortælle, om man skal dreje ved næste gadehjørne. Med andre ord er den cool denimjakke navigatorens forlængede arm.

Fordelen er selvfølgelig også, at man kan beholde begge sine hænder på cykelstyret. Man skal ikke rode efter mobilen eller fægte rundt i ansigtet for at ramme øretelefonernes knap til håndfri tale.

Et opkald kan man afvise med en henkastet bevægelse af venstre arm, mens man hopper videre til næste nummer på sin musikspilleliste ved at bøje armen kort.

Nyheden fra Google og Levi’s ligner ellers en almindelig cowboyjakke. Ikke noget med løse ledninger eller blinkende lamper. Diskretionen selv. Jacquard-jakken kan tilmed vaskes i maskinen. Man skal så bare huske at tage den lille elektroniske manchetknap af. Den kan ikke lide vaskepulver, iblødsætning, centrifugering eller tørretumbling.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − 4 =

No Comments Yet.