Denne knap sender dit hjem på tingenes internet

3 Min læsning

Logitechs nye Pop kan via en app indstilles til at tænde og slukke (næsten) alle smarte ting i hjemmet. Fra tv og lamper til alarmer og robotstøvsuger.

LOGITECH POP 3

 

Fremtidens ”smarte” hjem – der er lige om hjørnet – vil indeholde et væld af maskiner, apparater og gadges, der alle er online i ”tingenes internet”, – og som typisk skal fjernstyres via en smartphone eller en separat remotekontrol.

Nogle gange kunne jeg dog godt forestille mig, at folk gerne ville have betjeningen af al den herlige elektronik gjort endnu mere enkel. F.eks. med en god gammeldags knap, som kan tænde og slukke bestemte ting eller flere ting på én gang.

Logitechs nye Pop lover at kunne netop dét.

Pop-knappen ser prisværdig enkel og pæn ud på ydersiden, men indeholder naturligvis en masse smart elektronik, som man kan programmere og indstille via sin smartphone.

 

LOGITECH POP 1

Ideen er, at Pop-knappen nemt kan skræddersyes til alle mulige online-opgaver. Det kunne være at tænde den smarte belysning, vælge farve på, tænde ens smarte komfur, låse hoveddøren, tænde og slukke for husets alarm osv. osv. Alt sammen ordnet fra en enkelt knap, der er så dekorativ (og fås i flere farver) som en almindelig stikkontakt.

Logitech-knappen med indbygget trådløs Bluetooth rummer to møntbatterier, der skal kunne holde 5-6 år uden udskiftning. Selve knappen er af et holdbart gummimateriale, og den kan både lægges på sofabord og natbord eller anbringes på en væg.

Pop-knappen kan bruges på tre måder: Et kort tryk, et dobbelt tryk og et laaangt tryk med hver sin funktion, der bliver udført.

Knappen eller knapperne – man kan jo sagtens have adskillige Pops i huset – kommunikerer med en hub/central på størrelse med en lille cigarkasse.

LOGITECH POP 4

Hubben skal sættes i et elstik, og den bygger bro mellem Pop-knappernes Bluetooth og husets wi-fi, der forbinder tingenes internet med boligens (mange) smarte apparater.

Afstanden mellem hub og knapper må ikke overstige 30 meter, hvilket er Bluetooth-teknologiens normale begrænsning. I praksis er rækkevidden mindre, fordi man har vægge i huset.

Derfor kan det nok være praktisk at installere flere hubs i en større bolig. De enkelte hubs arbejder sammen via wi-fi, og Pop-knappen finder automatisk den nærmeste hub.

Indstilling af knappernes funktion sker i en medfølgende Pop-app til iPhone og Android. Betjeningen skal være nem og enkel via virtuelle billeder af hver knap og dens ønskede funktioner.

LOGITECH POP 5

Pop-knappen er udviklet af de samme folk, der har skabt Logitechs universelle Harmony-fjernbetjening, der kan arbejde med over 270.000 apparater.

Logitech forsøger dermed at sikre, at Pop fungerer med så mange smarte enheder som muligt. Fra begyndelsen er det f.eks. Philips Hue-pærer, Sonos stereo anlæg og Samsungs SmartThings. Flere vil komme til efterhånden.

Man kan dog også udvide Pop med Logitechs Harmony Hub Extender, der giver adgang til at tænde og slukke f.eks. tv, surround stereo og starte download af Netflix.

Logitech Pop skal koste 100 USD (ca. 680 kroner) for et starter-kit med en hub og to knapper. Ekstra knapper koster 40 USD (270 kr) stykket….

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + 11 =

1 Comment