Kronisk syge ønsker sig medicinske værktøjer i godt design

1 Min læsning

Diabetes-taskeDe, der lider af kroniske sygdomme, oplever tit, at det “grej”, de skal bruge til at monitorere eller medicinere sig selv dagligt, ikke ligefrem er kendt for at vinde designpriser. Forleden fik jeg en mail fra en mor, som fortalte, at hendes 11 årige datter med diabetes var rigtig træt af at slæbe rundt på medicin og sprøjter i grimme funktionelle tasker. Hun forærede hende derfor Mini versionen af Elektronista Clutch tasken, og datteren er nu lykkelig over at kunne gemme sit medicinske udstyr væk i en smart designertaske med masser af funktionelle lommer.

Et andet eksempel, jeg for nylig faldt over, er armbånd som varsler epilepsipatienter og deres pårørende, når der er et anfald på vej.

embrace_03

Der er ingen grund til, at de medicinske dimser ikke også har høje designambitioner. The Embrace Smartwatch sidder diskret og ligefrem elegant på håndleddet og stigmatiserer ikke patienten med et udtryk af tydeligt medicinsk udstyr.

embrace_01

Ved berøring viser armbåndet klokken, og ved anfald varsler det både patienten og pårørende. Yderligere helbredsinfo som aktivitet og søvnmønstrer kan tilgås via en app.

Jeg tror, der kommer til at ske en hel masse inden for personal health tech, og jeg er rigtig interesseret i at høre om flere eksempler, hvis du er stødt på gode cases.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + twenty =

2 Comments
 • Corporate Mor
  december 9, 2015

  Hej Christiane og co.

  Tak for en super fed blog, jeg er vild med gadgets, og måden i præsenterer dem på.

  Mht. health gadgets så er jeg helt enig i at det er et marked i rivende udvikling. Jeg arbejder selv indenfor IPR i medicinalindustrien, og der er virkelig meget på vej.

  Jeg så netop at Google har indleveret en patentansøgning i US på et smartwatch, som kan tappe blod, uden brug af nåle. Hvis den bliver kommercialiseret, så kunne den bruges til en lang række patienter med behov for at måle forskellige værdier i blodet. F.eks insulin niveau.
  Jeg kender flere med diabetes, og selvom det er nogle forholdsvis små nåle de har med, så skal de stadig stikke hul på sig selv hver gang de skal måle niveauet. Der er helt sikkert plads til forbedring.

 • Anne Lindberg
  december 9, 2015

  Jeg er fuldstændigt enig – hvorfor skal hjælpemidler være så ufikse og usexede.

  The embrace smartwatch design kunne jeg godt se anvendt på de ældres faldalarmer som de pt har hængende i en snor om halsen.