LYD ER DEN NYE FLADSKÆRM

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Efterhånden som vi allesammen har fået anskaffet os lækre store fladskærme og kan nyde vores film i både HD og 3D, så står det pludselig krystalklart. Et et par rigtig gode højtalere er det næste skridt! Fladskærmslyd lyder nemlig af H-til. 

Jeg har et stort Samsung Smarttv med masser af apps og vidunderlige features. Skærmen er også pimpet lidt ud over det sædvanlige med en utal af bokse jeg fornøjer mig med i hverdagen. Sidste jeg talte have jeg en Playstation, Apple TV boks, en Xbox, en TDC Home Trio boks og en Mac Mini. Så er der tunere, en forstærker og dertilhørende ormegård af ledninger som driver min mand til vanvid. Men der er til gengæld så mange film og tvserier og optaget tvudsendelser, at jeg kunne se fjernsyn herfra og til evigheden. (Se evt. guiden til Den Ultimative TVstue). Men lyden er desværre akilleshælen. Man kan ikke presse nogen nævneværdig lyd ud af en fladskærm. Sådan er det bare. Men hvordan vælger man den rigtige lyd? Mit fjernsyn er placeret midt i en håndbygget reol som fylder hele væggen, så jeg har jeg ikke mulighed for hænge højtalere på væggen. Løsningen er nu blevet to diskrete men rigtig pæne hvide gulvhøjtalere fra System Audio.  Og hold da fest, hvor får jeg bare meget mere ud af skærmen men al den gode lyd. Det helt ideelle lydnørderi skulle eftersigende være en 5.1 model. Fire surroundhøjtalere rundt om fjernsynsområdet og så en centerhøjtaler i midten og noget subwoofer. Jeg synes bare det er lige i overkanten i min stue, og mindre kan altså også gøre det.

Er du gået all in med 5.1 modellen? Eller hvordan har du løst lyden til din fladskærm?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 10 =

4 Comments
 • Jeppe Morgenthaler
  december 6, 2011

  Jeg investererede i et par Audioengine A2-højttalere til min 27″ iMac. De spiller virkelig overvældende godt. De er små men veldesignede, enkle og med en overrumplende lydkvalitet og volumen.

 • Brian Reimer
  december 6, 2011

  Soundbar – med trådløs subwoofer.

  Så er der ‘bare’ en lidt større højtaler under fjernsynet og subwooferen et helt andet sted.

 • john hansen
  december 6, 2011

  Geneva XXL ( http://dk.genevalab.ch/shop/default/genevasound-xxl )

 • Martin Pagh Ludvigsen
  april 18, 2012

  Jeg gik skam all in med 30 kg surround receiver og 130 kg højtalere i et 5.1 setup. Spil og film får et helt nyt liv med sådan et setup. Jeg måtte desværre efterlade det hos en ven, da jeg flyttede til USA, men jeg er efterhånden derhenne, hvor jeg kraftigt overvejer at få sejlet det herover. Og min kone elsker heldigvis lyden så højt, at hun accepterer den lidt dominerende rolle, det indtager i stuen.