METTE HOLBÆK ER UGENS ELEKTRONISTA

3 Min læsning

Hun har prøvet lidt af hvert fra journalist til magasinredaktør til forlagsindehaver. Nu høster hundredevis af danske kvinder hendes forretningsmæssige guldkorn gennem digitale produkter og real life workshops. Vi har prikket til Mette Holbæk for at få et par af hemmelighederne og selvfølgelig hendes lækreste digitale tips.

Hvad er et digitalt produkt og hvorfor skal man have det? I min kontekst er det viden, som kan distribueres online. Altså løsninger, som din målgruppe har brug for, og som du sælger – eller forærer – til dem via digitale formater som e-bøger, audio, video, teleklasser, onlinefora og nyhedsmails. Og hvorfor? Fordi det er en oplagt, overkommelig og meget meget modtagervenlig måde at dele sin viden på for dem, der lever af det – og som har en specifik målgruppe, de vil servicere.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? Hvis jeg kigger foran mig, bliver jeg nødt til at sige: Min iPhone4. Jeg er så glad for den, at jeg har fået musearm.

Hvordan bruger du dine yndlingsgadgets? Jeg er forelsket i min iPhone, og jeg ærger mig tit over, at jeg ikke har givet den lige så meget opmærksomhed, som den fortjener. I en hverdag med to små børn plus det løse, har jeg ikke haft tid til at sætte mig ind i alle de vidunderlige app’s, jeg også kunne bruge, men det kommer, stille og roligt. Jeg bruger den til at læse mails på – der er mange røde trafiklys i min hverdag, holde track på mine (usle) løbetider, fotografere nonstop (jeg er syg med filter-apps), til en hurtig Jamie Oliver-opskrift og ikke mindst læser jeg blogs og nyheder på den om aftenen, når jeg putter mine kiddies. Den mindste tager temmelig lang tid om at falde i søvn. Så jeg ved temmelig meget om amerikanske celebrities, indretning og Fuhrmann For Dig.

Hvad ønsker du dig? Og jeg kan bede om hvad som helst, udover verdensfred og en ligelig fordeling af klodens goder? En Porsche Cayman Black Editio mange tak.

Er der noget, du synes, nogen bør opfinde? En iPhone, der han hænge lidt mere ergonomisk korrekt mellem skulder og øre, mens man binder nogens snørrebånd og halstørklæde. Alternativt et headset til iPhone, der holder i mere end tre uger.

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi cool? Jo mere af min administration og research, både til arbejdet og privat, der kan pakkes ned i kompakt, funktionelt design i færrest mulig enheder, jo bedre. Jeg mangler stadig, at min laptop også kan virke som projektor, fx. Og nogle andre småting.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Wufoo.com! Her kan du opsamle information, lave lister og spørgeskemaer og rapporter om resultaterne, lige til du bliver svimmel af det. Jeg bruger det til alt: Til at interviewe mulige kunder, mulige samarbejdspartnere, mulige unge-piger-i-huset. Og til tilmeldinger til kurser, privatfester og infomøder. Og til at indhente referencer fra kursister og kunder og og og. Det sparer dig lige for mindst én assistent og sikrer, at mange vigtige oplysninger ikke går tabt i indbakken et sted.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? This American Life. Berømmet amerikansk radiodokumentar, der opdateres hver uge og lige rækker til en løbetur (jeg sagde jo, jeg løber langsomt).

Hvor kan man følge dig? metteholbaek.dk

Og Mette er ekstra hot lige nu. Hun er nemlig aktuel med  workshoppen ’Sælg din viden i digitale produkter – sådan gør du’ næste torsdag den 25. August. Workshoppen indledes med en teleklasse allerede nu på torsdag den 18., så slå til nu, hvis du vil have redskaber og metoder til at få din viden lavet om til digitale produkter. Læs mere om Mettes vidunder workshop

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + 9 =

1 Comment
  • Kim Bach
    august 16, 2011

    Vi bruger ikke…TELEFONER ;-) <3 gå med fred <3