Microsoft tager igen kampen op mod Apple

2 Min læsning

Af Mikkel Winther

Tredje gang er lykkens gang. Ihvertfald hvis du spørger Microsoft, der i aftes offentliggjorde deres trumfkort i kampen mod Apple.

TheelegantdesignofSurfacePro3_Web

Microsofts skæve fusion af tablet og computer i form af Surface maskinen har haft en ujævn start siden den kom til verden i 2012. Det var en interessant ide, men manglede altid lige det sidste for at være rigtig lækker.

I aftes prøvede Microsoft så at ændre det image med offentliggørelsen af deres nye Surface 3. Der nu er mere computer end nogensinde før. Microsoft har mere eller mindre droppet kampen mod iPad’en og går nu i stedet direkte efter MacBook Air.

Så hvad er der sket?

Den nye Surface 3 vejer mindre end en MacBook Air, den er tyndere end en Air og ifølge Microsoft kan den erstatte både din MacBook og iPad. Selvom sidstnævnte nok er en meget individuel ting.

SurfacePro3Primary_Web
Den største ændring med Surface 3 er den nye skærm, der er vokset fra 10″ til 12″. Samtidig er den gået fra widescreen, på den gamle Surface, til et semi-kvadratisk format i stil med den skærm som iPad’en gør brug af. Det skulle gerne gøre, at maskinen er meget bedre at bruge som en decideret tablet, da den lange widescreen skærm ikke er bygget til at blive holdt i hånden.

Med den nye skærmstørrelse kommer også et nyt tastatur, som kan placeres på flere forskellige måder (hvilket selve skærmen nu også kan), og det vil forhåbentlig resultere i at Surface 3 faktisk kan bruges som en bærbar der sidder på ens lår.

image-037-e1400563274656

Udover tastatur og mus, så kan du selvfølgelig også bare røre ved skærmen. Enten med din finger eller den medfølgende pen, som nu er på størrrelse med en rigtig kuglepen og ikke bare et tyndt stykke plastik. Så vil du have din kreative side frem, eller holder meget af håndskrevne noter, har Surface 3 også noget til dig.

sp3domorebemore_Web

Microsoft har ikke bygget en maskine der skal tage kampen op mod iPad’en, i stedet jagter de Macbook’en og hvis de kan holde hvad de lover med Surface 3, så er Microsoft meget vel tæt på at lave den mest attraktive Windows bærbare nogensinde.

Surface 3 vil være at finde i de danske butikker fra august måned. Og hvis du vil vide endnu mere om Surface 3 kan du se hele Microsofts Surface-show fra i nat lige her.

Completetoolsetfordesigners_Web

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 3 =

No Comments Yet.