Mindre spam og mere sikkerhed- løsningen er en emailmaske

3 Min læsning

Hader du også spam? Undrer du dig nogle gange over hvordan nogen har fået fingrene i din email? Med en emailmaske kan du ligge et beskyttende lag mellem dig og resten af internettet

Vores emailadresser er et af de vigtigste værktøjer vi har, når vi bevæger os rundt på internettet. Det er den, du bruger til at logge ind på dine sociale medier, det er der dine kvitteringer kommer, når du shopper, og det er sådan, du kommunikere med folk.

Men det er også der, hvor der er rigtig meget spam og ofte bliver din emailadresse solgt videre til forskellige grupper, så du kan få endnu mere spam i din indbakke. Der er også problemet med, at emailadresse og kodeord hurtigt kan blive lækket på internettet (tjek her, hvor mange steder din emailadresse er blevet lækket ud i verden), og så har du balladen med endnu mere spam og måske et forsøg på at overtage din mailkonto.

Det er derfor, en emailmaske er ved at blive et essentielt værktøj, hvis du vil begå dig på internettet og have bare lidt mere privatliv.

Hvad i alverden er en emailmaske?

En emailmaske er en falsk emailadresse, du laver til det specifikke formål du har gang i. Så i stedet for at du bruger privatmail@gmail.com til alting du internettet, så bruger du i stedet twitter-privat@silomail.com til at logge ind på Twitter / X, og facebook-privat@silomail.com til at logge ind på Facebook og så videre. Altså én unik mailadresse til hver eneste ting på internettet.

Alle de her mailadresser videresender så de mails, der kommer ind til din rigtige mailkonto, og på den måde forbliver din sande mailadresse maskeret og hemmelig. Så når din mailadresse en dag ender i et datalæk, så er det faktisk ikke din rigtige privatemailadresse men bare en af dine mange emailmasker, der er blevet lækket.

Og skulle en af dine emailmasker ende med, at få rigtig meget spam så kan du “slukke” for den, og så kommer der aldrig en mail fra den igen. Og så ved du også hvem synderen er fordi, at du har brugt én unik mailadresse til hver ting du har tilmeldt dig.

Det er selvfølgelig meget arbejde i starten, hvor du skal igang med at skifte emails ud på alle de steder, hvor du i forvejen har brugt din private email. Men når du skriver dig op til nye ting, kan du bruge en af dine mange emailmasker og slippe for, at din rigtige email kommer ud i den brede verden.

Kom i gang med emailmasker

Der er massevis af udbydere til emailmasker, og mange af dem giver dig mulighed for at have en håndfuld gratis masker og efterfølgende betale et årsabonnement for adgang til flere. Fx. kan du bruge Firefox Relay eller SimpleLogin. Begge to er gratis og tilbyder en håndfuld gratis emailmasker, og så kan du efterfølgende betale for flere, hvis du ønsker det.

Apple tilbyder også emailmasker, hvis du har deres iCloud+ abonnement i form af “Hide My Email“.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − 8 =

1 Comment
  • Alexander
    november 15, 2023

    Jeg bruger Gmail fra Google, der har et fremragende spamfilter, der tager sig af 90% af al spam, jeg modtager (Ind imellem ryger der også rigtige mails i filteret, så jeg tjekker det en gang om måneden).