NÉNÉ LA BEET ER UGENS ELEKTRONISTA

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hun er mere connected end sin teenagesøn og har mange flere års medieerfaring end de fleste af hendes over 1000 venner på twitter. Vi bøjer os i støvet over tekstforfatter og social media konsulent Néné La Beet og labber hendes digitale tips og tricks i os.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? Det må vist blive min IPad2. Det skønneste legetøj og også meget praktisk til tider. IPad’en bruger jeg ved morgenbordet til avis og Twitter, i toget til avisen, i sofaen til Twitter, læsning, pjat, Monopoly med sønnen. Nogle gange også på sengekanten til mere af det samme. Jeg er spændt på sommerferien, hvor jeg påtænker at medbringe spil, rejsebøger og romaner.

Jeg har også et Flip videokamera, der simpelthen gør uploading og redigering til den rene barneleg. Jeg bruger det til alt muligt – men mest til at hjælpe min 10-årige søn med at lave skater-film og fingerboard-film, som vi så uploader til YouTube. Min Iphone 4 vil jeg slet ikke nævne. Den er en forlængelse af mig, efterhånden. Jeg hører vist til de afhængige…

Hvad ønsker du dig? Jeg er en meget heldig kvinde, der har fået både ny Imac, Iphone og IPad fornylig. Så der er ikke så meget jeg ønsker mig. Det skulle lige være at nogen gad bruge den nødvendige tid for mig til at synce alle familiens computere, etc., så vi kunne dele musik- og filmbibliotek og betjene det hele ét sted fra. Sådan har en af mine venner fikset det derhjemme, og det’ sgu smart. Men jeg har ikke tålmodighed til at gøre det selv.

Sociale nichésites er en trends- her Pinterest

Hvad oplever du som særlige tendenser i det digitale univers lige nu? Det, som mest har fanget min opmærksomhed, er alle de nye sociale medier, som henvender sig til en snævrere gruppe end “alle”. Jeg er selv helt pjattet med Pinterest, hvor man deler billeder af ting og sager med hinanden. Et unika-smykke man er faldet over, en kjole man har set på gaden, en fantastisk bogreol, osv.

Der er Goodreads, hvor vi deler de bøger, vi læser, og det fantastiske internationale netværk for strikkere og hæklere, Ravelry. I den mere arbejdsorienterede afdeling er der det dansk udviklede “Facebook for business”, Podio.

Er der noget du synes nogen bør opfinde? Jeg synes, at printere sakker totalt bagud i forhold til den øvrige teknologiske udvikling. Hvorfor skal det være så møgbesværligt at koble sig trådløst til en printer? Altså, printer-drivere, helt ærligt, skulle de ikke ha været udfaset for mange år siden? Og kunne nogen ikke opfinde noget, der gør det muligt at roame i udlandet uden at blive ruineret og gøre mobilselskaberne til fantasilionærer!

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi rigtig cool? Jeg elsker, når gadgets taler sømløst med hinanden. Jeg fatter simpelthen ikke, hvilken konkurrencefordel man får af, at ens dims ikke kan fungere sammen med andre dimser.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre? Zite er en applikation til IPad, der aggregerer nyheder på en helt utroligt intuitiv måde. Man kan se på Twitter, hvem der først åbner Zite om morgenen, for det er dem, der er først med alle nyhederne! Ellers må jeg nok sige Pinterest, som jeg nævnte tidligere. Men det spiser min tid – jeg falder i svime over alle de skønne ting, der findes derude!

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Mine favoritapplikationer er alle dem, der hjælper mig, mens jeg er mobil. Der er IMailG, som jeg checker mails med, InstaGram, som bruges til at dele fotos med på Facebook og Twitter, CPH Airport, hvor jeg kan abonnere på afgange og ankomster, så jeg får at vide om forsinkelser, etc., BusTogMetro, der gør det man tror, den gør. Viber gør det muligt for mig at tale gratis med børn og mand – især smart, når man er i udlandet. Og så selvfølgelig Wikipedia-app’en, så vi til enhver tid kan få svar på de spørgsmål, der måtte melde sig. Nå ja, og HELT lavpraktisk, Shopper-app’en, der er en digital indkøbsseddel. Altid i lommen, aldrig derhjemme på køkkenbordet.

Kan du anbefale nogle personer eller sider man bør følge? På Facebook er jeg glad for at følge Slate, TED, Huffington Post og Vanity Fair, da jeg ellers nemt kommer til at glemme at checke disse fantastiske amerikanske nyheds- og trendmedier. På Twitter er det mig umuligt at nævne kun nogle få, for jeg følger så mange inspirerende, kloge, sjove og hjælpsomme mennesker. Men kig på dem, jeg følger og taler med – det taler for sig selv!

Har du et teknologi tip til andre? Jeg tager billeder af alt muligt, jeg gerne vil huske – det’ måske lidt lav-tech, men det virker. Jeg noterer ting i Evernote, så jeg altid kan tilgå dem på alle mine devices. Jeg gemmer links med Instapaper og har SAMTLIGE mine filer, billeder og sange oppe i skyen ved hjælp af Dropbox. Så behøver jeg aldrig huske noget (bortset fra kablet til at koble laptoppen til projektoren, når jeg skal holde workshops. Det glemmer jeg så også hveranden gang)!

Du kan følge Nené her (og det kan kun gå for langsomt!).
labeet.dk
twitter.com/labeet

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + fifteen =

No Comments Yet.