Nu skal du lære IKEA-sprog til din sms

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Den svenske møbelgigant foretager utraditionel viral markedsføring ved at tilbyde et gratis alfabet  af emoticons med IKEA-motiver til alle, der skriver sms og e-mails.

ikea emoticon 1

IKEA vil åbenbart være med overalt, hvor mennesker befinder sig.

Ikke nok med, at vi sover på IKE- madrasser, stabler vores ting i Billyreoler, slænger os i svenske sofaer eller laver mad i IKEA-køkkener.

Nu skal vi også kommunikere i IKEA-sprog, når vi skriver sms og emails på vores smartphones og tablets.

IKEA har nemlig lanceret en app fyldt med ”emoticons ” – over 100 forskellige grafiske symboler til at udtrykke humør, meninger eller hvor man befinder sig.

Selvfølgelig viser disse emojis velkendte IKEA-produkter og sammenhænge, hvor IKEA ting sagtens kunne være involveret.

Blandt symbolerne finder vi f.eks. den store blå og gule bærepose og et bjerg af IKEA-restauranternes berømte kødboller – med et svensk flag i toppen.

ikea emoticon 3

De kan f.eks. bruges til at markere til sine venner i en sms, at man er på vej ud at købe ind eller skal have noget at spise. I IKEA-sprog selvfølgelig.

IKEA hævder, at de mange emoticons er ”et forsøg på at bygge bro over kommunikationsgabet mellem par, der ofte skændes på grund af mangel på effektive emojis til at udtrykke deres meninger og følelser med.”

Well, well. IKEA Emoticons er nok snarere et smart forsøg på at få viral succes helt ud på menneskers mobiltelefoner.

Med de utallige sms og emails, der hver dag skrives med emoticons som små smilende ansigter i, ligger der et enormt potentiale for IKEA.

Slår ideen an – og det kan sagtens være tilfældet – kan IKEA fremover ikke kun nøjes med at være kendt af alle. IKEA vil også blive en direkte del af skriftsproget hos den generation af (især unge) mennesker, der primært kommunikerer med verden via sms.

Initiativet er sjovt, spændende og fascinerende for nogle – men tankevækkende eller skræmmende for andre.

Man kan downloade et IKEA Emoticon tastatur ganske gratis til iPhone eller Android via denne hjemmeside .

Når app’en er hentet ind, kan de nye symboler frit blandes med de andre grafiske symboler, man har liggende på sin smartphone eller tablet.

IKEA har også fået fremstillet denne lille video om sine emoticons:

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 10 =

No Comments Yet.