Ny dansk Kickstarter-kampagne ser dagens lys

3 Min læsning

Kickstarter har længe været kendt i udlandet, men i oktober i år fik danskerne mulighed for at få deres egne projekter på siden. Kickstarter er en kreativ måde at rejse penge på til at få et produkt i produktion. Et af de første danske bidrag på Kickstarter kommer fra en aarhusiansk virksomhed, der har set et behov, som de fleste mac-brugere vil kunne nikke genkendende til!

Bracket_in_use

Af: Cille Bjerring Larsen

Kickstarter åbner for muligheden for at rejse penge til et specifikt projekt. Man kan donere penge og sikre sig et af de første eksemplarer, vel at mærke hvis projektet rejser nok penge til at få sat produktet i produktion. Dette er en måde for kreative iværksættere at få sponsorater fra virksomheder og private, der kan se en fidus i projektet og som ønsker at være en del af dets tilblivelse.

En ny problemløser bliver født
En dag på et kontor i Aarhus fik en række app-udviklere en idé. Efter lang tids irritation begyndte de spæde tanker til et projekt, som den første mandag morgen i november skulle slippes løs hos Kickstarter. Virksomheden hedder iDeal Development og er en udviklervirksomhed, som laver apps til smartphones og tablets. Men de oplevede et behov i hverdagen, som de valgte at udvikle på.

Om projektet siger Esben Thorving Bjerregaard, partner hos iDeal Development og projektansvarlig på Project Bracket: ”Vi har arbejdet på Bracket i lang tid, og det vil være en kæmpe milepæl for os at nå kampagnens finansieringsmål. Det vil betyde, at vi endelig kan sætte Bracket i produktion og få den ud til folket. Og det er jo meningen med det hele.”

Bracket 2

Ifølge Teamet bag Bracket skal den lille aluminiumkasse organisere sammenviklede ledninger og eliminere rod på skrivebordet. Man kunne spørge, om det virkelig er noget vi står og mangler, og til det siger den projektansvarlige:

Ofte er kablerne viklet ind i hinanden, og nogle gange er de faldet på gulvet. Det er ikke verdens største problem, men det irriterede os alligevel så meget, at vi brugte tid og energi på at løse det. Også derfor har vi med et glimt i øjet givet kampagnen taglinen ’Solving an important first world problem’’. – Esben Thorving Bjerregaard.

Bracket 3

Rent teknisk er der ikke noget revolutionerende ved Bracket. Den er lavet af aluminium og passer til en række af de mest anvendte Apple-kabler og en del tredjepartskabler, og det vil blive muligt at tilkøbe en speciel Bracket-kabelpakke.

Alligevel løser Bracket et problem, de fleste Mac-brugere vil kunne nikke genkendende til – og det er jo sådan, det som regel fungerer med de gode ideer. Det er de hjælpemidler, der er simple, men som løser en irritation, et behov eller et problem, som bliver vores faste og tro følgesvende i hverdagen.

Kampagnen gik i luften på Kickstarter mandag d. 3. november og kan følges her. Kampagnen varer 1 måned og projektet er afhængigt af at indsamle det ønskede beløb, inden denne måned er gået; ellers bliver kampagnen ikke til noget og ingen Backers (kaldes dem der donerer på Kickstarter) bliver opkrævet nogle penge.

Du kan følge projektet på Brackets eget website her: Project Bracket, hvor du kan læse mere om projektet på sidens blog eller tilmelde dig nyhedsbrevet.

Bracket er forhåbentlig bare ét af de mange kreative danske projekter, vi kommer til at se i fremtiden. Og med den mulighed, Kickstarter giver, tør flere måske springe ud i skøre ideer, skæve tanker eller kunstneriske projekter, som kalder på dagens lys. Crowdfunding er kommet til Danmark, og dette er forhåbentlig kun starten.

Går du selv med gode ideer og kunne du finde på at hoppe ud i det på Kickstarter?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 − 8 =

No Comments Yet.