Største skærm på en iPhone nogensinde

4 Min læsning

“This is remarkable”, “The best display in any iPhone”, “This is truly amazing”, “Isn’t this fantastic?” Der bliver aldrig sparet på de rosende gloser, når Apple afholder Keynotes. I aftes præsenterede de tre nye iPhones og et forbedret Apple Watch.

iPhone X, hvad?

I aftes annoncerede Apple tre nye iPhones. De tre nye telefoner går i deres storebror X’ fodspor og hedder: iPhone Xr, iPhone Xs og iPhone’en med den største skærm til dato, som bærer det mundrette navn iPhone Xs Max, hvor X’et som bekendt udtales 10. Prøv at sige det 10 gange hurtigt i træk: “iPhone Ti S Max”.

Der er ingen designændringer, da der er tale om opgraderinger af iPhone X. De tre nye iPhone X’ere ligner hinanden, og sidste års iPhone X (bortset fra iPhone Xr’s de seks forskellige farver). Skærmen går stort set fra side til side og efterlader stort set ingen kanter bortset fra det ikoniske hak i toppen, der blandt andet er proppet med ansigtsgenkendelsessensorer og et forbedret selfiekamera.

iPhone Xs er den mindste med en skærm på 5,8 tommer, iPhone Xr har en skærm på 6,1 tommer og fås i seks forskellige farver (blå, gul, rød, sort, hvid og farve/laks) og iPhone Xs Max har som navnet antyder maxet ud på skærmdimensionerne og bærer en skærm på 6,5 tommer.

iPhone Xs Max har den største skærm Apple nogensinde har præsteret på en telefon selvom selve telefonen er på størrelse med iPhone 8 Plus fra sidste år, som dog kun havde en skærm på 5,1 tommer.

iPhone Xs og iPhone Xs Max er bortset fra størrelsen helt ens. iPhone Xr har en LCD skærm i stedet for OLED, som begge Xs’erne har.

Telefonerne er noget hurtigere end tidligere modeller, de har en smule længere batteritid og er alt i alt en smule bedre end de forrige iPhones på alle punkter. Sådan er det jo hvert år.

Ansigtsgenkendelse hele vejen rundt

Skærmen på disse telefoner går som sagt fra kant til kant og derfor siger Apple altså farvel til hjemknappen og dermed fingeraftrykslæseren. De satser hele butikken på ansigtsgenkendelse.

Man kan altså ikke låse telefonen op med tommelfingeren i lommen længe, men må vente til telefonen er helt oppe ved ansigtet. Hvis du er den paranoide type, så kan du også bruge et gammeldags password til at låse telefonen op.

Man kan håbe, at det ikke er et endegyldigt farvel til fingeraftrykslæseren, men blot et skridt på vejen til den kantløse telefon uden knapper, men med en fingeraftrykslæser under skærmen.

Prisen er i max

iPhone Xs og Xs Max kan nu fås med hele 512gb plads. Det er meget digital plads at have i lommen, men prisen er naturligvis også herefter.

iPhone Xr fås “kun” med op til 256gb plads og Apple siger selv, at den “bliver mindre dyr end iPhone 8 Plus”. Den kommer til at koste fra lige under 7000 kroner – og er dermed ganske rigtigt mindre dyr end både iPhone 8 Plus og den tidligere iPhone X, men dog stadig dyr.  

iPhone Xs sælges fra 8.899 kroner og iPhone Xs Max starter på 9.799 kroner for 64 GB og koster 12.999 danske kroner, hvis man skal have fat i den med en halv terabyte plads.

Forbedrede kameraer igen, igen

Ingen Keynote uden et trin op af spec-trappen og det er derfor ingen overraskelse, at der på iPhone Xs og Xs Max er to forbedrede kameraer på bagsiden af telefonen. Et 12MP kamera med vidvinkellinse og et 12MP kamera med telelinse på bagsiden. Begge kameraer har naturligvis begge større sensorer og bedre stabilisering.

På Apples Keynote viser de en imponerende teknik, de kalder Smart HDR, hvor kameraet opfanger utallige informationer før under og efter man tager et foto.

Dette medfører, at man kan ændre dybdeskarpheden på baggrunden i billedet efter man har taget det og dermed sløre baggrunden og give billedet et skarpere udtryk. Det ser blæret ud, så vi må håbe, at det fungerer lige så godt i praksis.

Number one watch in the world

Apple påstår selv, at Apple Watch er nummer et på verdensplan. Hvordan det skal forstås og hvad det rent faktisk betyder er svært at vide, men imponerende lyder det da.

Deres nye ure har en afrundet skærm, som følger urets form og går fra kant til kant, hvilket gør skærmen over 30 procent større end på tidligere modeller. Det betyder, at der er plads til flere informationer på hvert skærmbillede, og at du nu kan konfigurere endnu mere i hvad der vises på urskiven.

Med Apple Watch Series 4 går Apple all in på sundhed. Uret kan nu foretage elektrokardiogram-målinger (EKG). EKG måler den elektriske aktivitet i hjerterytmen og bliver brugt af læger til at diagnosticere hjertesygdomme og andre uregelmæssigheder i hjerterytmen.

Uret kan også mærke, hvis du falder og spørger derefter om du er OK, hvis ikke, så kontakter den dine SOS-kontakter automatisk.

Klassiske S-opraderinger

Alt i alt var det en klassisk s-opgradering af iPhones, som vi ser stort set hver gang Apple smider et S bagpå deres telefoner. Samme design, men bedre indmad og større størrelser. iPhone Xr er nok den største nyhed på denne Keynote, da den er “billig” og farverig og derfor appellere bredere end iPhone Xs og i særdeleshed den store og dyre iPhone Xs Max.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × four =

No Comments Yet.