OnePlus klar til at erobre det danske mobilmarked

4 Min læsning

De nye OnePlus 6-telefoner skal nok skabe rav i gaden. De giver nemlig præstationer og kvaliteter, som man ellers skal betale flere tusinde kroner mere for hos konkurrenterne.

En tredjedel af de danske mobiltelefonejere kender OnePlus-navnet. Det er alt for lidt, mener det kinesiske smartphone-mærke, som lige nu gør klar til den store satsning på det danske marked. Det sker med den nye OnePlus 6-telefon, som kan købes fra den 23. maj 2018.

Lille Danmark er et stort land for OnePlus. Danskerne er nemlig et modent marked med mennesker, der alle har haft flere mobiltelefoner – og derfor stiller ekstra store krav til kvalitet, ydeevne og pris. Det er netop, hvad OnePlus bryster sig af.

OnePlus var i en lang periode et lidt halvhemmeligt mobiltelefonmærke, som var svært at skaffe. Herefter oplevede mærket en stærk fremgang, da teleselskabet 3 begyndte at sælge de billige toptelefoner. Nu vil OnePlus konkurrere direkte med Samsung og Huawei og deres telefoner skal kunne købes nærmest overalt i Danmark. Hos 3, YouSee, Telia, Telenor og Proshop.

Den nye danske organisation hos OnePlus vil godt fortælle, at man har store ambitioner – og at Danmark er et godt marked med sine mange mobile entusiaster. Men sætte konkrete tal på ambitionerne offentligt vil OnePlus ikke. Men mon ikke de går efter en plads i den danske Top-5. Den har i øjeblikket Apple på en klar førsteplads, Samsung som nummer 2, Huawei på position tre og Nokia på fjerdepladsen.

Redskabet for OnePlus’ raid på det danske marked bliver den nye model 6. En smartphone med toppræstationer, der kun koster som en mellemklasse mobil. En Samsung Galaxy med samme specifikationer koster let 2.000-3.000 kroner ekstra. Og iPhone – well, mindst det dobbelte. Ikke underligt, at OnePlus ude i udlandet kaldes for “Flagship Killer.”

Selve OnePlus 6 følger den aktuelle modetrend med et aflangt design og en skærm i 19:9 format. Den grafiske opløsning på displayet er Full HD+ med 2.280 gange 1.080 punkter. I forhold til den “gamle” OnePlus 5T, der kom sidste efterår, er skærmens størrelse vokset til 6,28 tommer. Selve telefonen er ikke vokset. Til gengæld er rammerne omkring displayet gjort tyndere, og skærmen fylder nu 84 procent af telefonens forside.

OnePlus 6 følger også årets mode med hensyn til processor. Det er Qualcomms nyeste Snapdragon 845, der har enten 6 eller 8 GB RAM som assistance. Lagerkapaciteten er enten 64, 128 eller 256 GB, så alle vil have rigelig plads at boltre på. Batteriet har Fast Charge, og styresystemet er OxyGen 5.1 – en variant af Android, der svarer til Android 8.1. Oreo.

Kameraerne følger samme trend, som vi ser på flere andre toptelefoner fra f.eks. Samsung og Huawei. Kunstig intelligens hjælper med til at tage bedre billeder med både selfie-skyderen på fronten  (20 megapixel) og det dobbelte kamera på bagsiden – med sensorer på 16 og 20 megapixel. Der er adgang til special effects og flotte portrætbilleder, ligesom man kan optage video i slow motion og i en meget høj kvalitet.

 

 

OnePlus 6 er pakket ind i Gorilla Glass 5 på både forside og bagside. Telefonen fås i tre modeller og tre farver. En blank og en mat sort kulør og en perlemors hvid. Priserne er de allerbedste: Kun 3.899 kroner med 64 GB lager, 4.399 kroner med 128 GB og 4.699 kr. med 256 GB. Det er meget attraktivt.

Sammen med 6’er telefonen har OnePlus præsenteret sine første trådløse øretelefoner. De hedder Bullet Wireless og fremtræder i aluminium og en række smarte features. De er dog ikke helt uden ledning som f.eks. Apples AirPods, men de to ørepropper er forbundet med hinanden med en ledning, man lægger om nakken.

Den “ulempe” har OnePlus dog på elegant vil udnyttet til sin egen fordel. Ledningen rummer nemlig et batteri med Fast Charger i, som gør det muligt at lade øretelefonerne op på 10 minutter, så de kan spille i fem timer. Elektronikken sidder i selve øretelefonerne, så man kan stikke et USB-C laderkabel direkte i dem.

Bullet Wireless er magnetiske. Forstået på den måde, at sætter man de to ørepropper mod hinanden, går musikken i pause. Skiller man dem ad, begynder musikken præcist dér, hvor man sluttede. Eller man kan tage et telefon opkald ved bare at klikke ørepropperne fra hinanden. Bullet har indbygget mikrofon til håndfri samtaler – og såmænd også Google Assistant. Det betyder i princippet, at man kan styre sin mobiltelefon med stemmen via øretelefonerne. Prisen på Bullet Wireless er også atttraktiv – 599 kroner….

 

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.