Pegeapp gør det muligt at fjernhjælpe med praktiske opgaver

2 Min læsning
Det har lange udsigter, før vi igen lige kan smutte forbi naboen, mormor eller kammeraten og hjælpe med at hænge en lampe op eller skifte en sikring. Men nu kommer en ny app det mere uhandy del af gør-det-selv folket til undsætning.
 Jeg er ikke en ørn til at hænge lamper op, så der plejer jeg at få hjælp fra gode venner, som jeg måske så til gengæld hjælper med lidt tech support. Du er måske vant til at hjælpe din forældre med at sætte netværk op eller samle møbler, når du kommer forbi. Lige nu er der bare ingen kære mor. Vi må ikke være fysisk sammen, hvad gør vi så?

Jeg er ret vild med den umiddelbart simple men alligevel ret geniale ShowMe assist app. Det kan være umuligt at forklare, hvad nogen skal på afstand når man ikke kan pege, og det er præcist det man kan med den nye app! App’en fungerer lidt som Facetime, hvor du kan se modtagerens hjem gennem skærmen. Så fritlægger app’en din hånd, således at den nu kommer ind i billedet, og modtageren kan se den. På den måde kan du pege på detaljer og forklare hvad personen skal gøre. Som hvis I stod ved siden af hinanden!

Ingeniøren bag Steen Svendstorp Iversen kom på ideen, en dag han skulle løse en teknisk svær opgave med at forbinde to video-projektorer med hinanden. Der var mange ledninger og komponenter i spil og han havde brug for hjælp fra fabrikken i Belgien. 

“Men de kunne ikke sådan lige sende en tekniker til Danmark for at hjælpe mig, så han kunne kigge med og udpege for mig de komponenter, der opførte sig mistænkeligt,” fortæller Steen Svendstorp. 

Men den tekniske løsning var langt fra så enkel. Efter mange forsøg gennem lang tid har den lille start-up virksomhed, med støtte fra Innovationsfonden og Alexandra Instituttet, i dag fundet frem til en løsning, der baserer sig på Machine Learning.

“Vi har udviklet software, der genkender og fritlægger hånden fra baggrunden, når den optages på kameraet og det er uanset baggrunden. Den fritlagte hånd lægges sammen med det video-feed, eller stillfoto, som den der skal hjælpes kigger på. Så egentlig er der tale om Mixed Reality”
forklarer software specialist Thomas Rued. 

ShowMe Technologies har opnået patent på idéen, som i en videre udvikling kan anvendes i “smartglasses” fra f.eks. Google og Microsoft. Og VR løsninger fra f.eks. HTC, Facebook og kommende Apple produkter. 

Download ShowMe assist via din Appstore

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + 6 =

No Comments Yet.