Podcast #342 – Katastrofe!!!

2 Min læsning

De fleste prøver at undgå at tænke på det. Andre er besatte af tanken og kan aldrig slippe den. Det værst tænkelige scenarie. Hvad hvis der udbryder brand på flyet? Hvad nu hvis bilens bremser ikke virker? Hvad hvis computeren går ned, eller telefonen går i brand?

Når katastrofer sker, spiller teknologi næsten altid en rolle. Små katastrofer, hvor en computer bliver sort midt i et foredrag eller store katastrofer, hvor tekniske fejl fører til flere hundrede dødsfald. Forfatter, historiker og ekspert i katastrofer Rasmus Dahlberg er gæst hos Christiane Vejlø i ugens Elektronista .

LYT TIL PROGRAMMET ELLER ABONNER PÅ ELEKTRONISTA I DIN YNDLINGSPODCAST-APP

Shownotes

Rasmus Dahlberg er historiker og forfatter med speciale i beredskab og katastrofer. Du kan læse mere om hans arbejde lige her. 

Havarikommissionens opgave er at dokumentere ulykker og katastrofer for at forebygge fremtidige hændelser.

Rasmus Dahlberg havde faktisk allerede deltaget i en øvelse, der mindede meget om togulykken på Storebæltsbroen i december 2018, før den fandt sted,  i det han i sit arbejde beskæftiger sig meget med at forberede ulykker.

Murphy’s law handler om at alt, der kan gå galt, går galt – den er Rasmus Dahlberg dog ikke helt enig i.

Behaviour economics er den økonomiske del af nudging – videnskaben i at bruge forudsigelser af menneskers adfærd.

Du kan se traileren til The Cooler lige her.

Rasmus Dahlberg taler om tre konkrete råd, hvor man for færrest penge kan undgå nogle af de ulykker, der statistisk set forekommer oftest: “Kør med cykelhjelm, hold afstand på motorvejen og sørg for altid at have batterier i din røgalarm”.

Rasmus nævner science fiction romanen “Manden i den store fæstning” (“The man in the high castle” på engelsk) af Phillip K. Dick.

Christiane og Rasmus taler også om den katastrofale ulykke med Viking Sky skibet, som du kan læse mere om lige her. 

Du kan se videoklippet af en Airbus, der styrter ned i en skov her.

Du kan læse Trumps tweets om at fly er blevet alt for komplekse lige her

Vi har samlet flere af de sjove og skræmmende katastrofer med tech på vores Instagram @elektronistaDK under højdepunktet “Tech fails”.

Se videoen af en drone der crasher noget nær et nanosekund fra en skiløber her.

Apple launcher streamingtjenesten AppleTV+ med et stjernespækket hold. 

Ugens app- og anbefaling

Rasmus anbefaler appen Hjerteløber til dig, der kan yde førstehjælp. Hvis du er tilmeldt Hjerteløber, får du en notifikation hvis nogen i nærheden af dig har brug for akut førstehjælp – og så kan du redde liv!

Du kan følge Rasmus Dahlberg på Twitter lige her, og Christiane Vejlø på Twitter lige her!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.