Podcast #344 – What’s your story Morten Svane?

2 Min læsning

Hvis du er på Instagram har du nok lagt mærke til de små bobler i toppen af skærmen. Det er her du kan se de såkaldte stories. Altså små sammenhængende video- eller billedhistorier, som dine venner deler. Instagram har over 1 mia månedlige brugere og over 500 millioner bruger Stories hver eneste dag. Gæsten i ugens Elektronista er danske Morten Svane, der bruger op til 10 timer på at lave en story – han er en af de bedste danskere på Instagram til netop dét format. I ugens program får du tips til, hvordan du selv bliver bedre til at lave Instagram stories, hvordan du kan arbejde med lys og hvilke redigerings-apps, man skal bruge ifølge Morten.

LYT TIL PROGRAMMET ELLER ABONNER PÅ ELEKTRONISTA I DIN YNDLINGSPODCAST-APP

 

Shownotes

Morten Svane har en kandidat i digital kommunikation og er professionel fotograf. Du kan følge ham på Instagram her.

Morten laver “High-end”-stories, ved at have det samme produktionsarbejde med Instagram-materiale, som hvis det var en reklamefilm etc. Han bruger fx et professionelt kamera, laver speak og colorgrader materialet efterfølgende.

Du kan se mere fra Mortens Instagram-story om digitalisering her.

I 2012 opkøbte Facebook Instagram 

Mortens tip til bedre lys er fx at sætte dig ved siden af et vindue, så lyset kommer ind fra siden, og så altid sørge for at undgå modlys.

Snapchat dysmorphia er et begreb, der dækker fænomenet hvor særligt teenagere får lavet plastik kirurgi for at ligne filtrene på fx Snapchat.

Det første billede af et sort hul nogensinde er blevet taget – og det er selvfølgelig gået viralt med masser af skøre memes. 

Følg med på Christianes stories på Instagram @christianevejlo.

Du kan også følge med på @Elektronistadk.

Du kan læse guiden til, hvad mænd IKKE skal gøre på Tinder her.

Morten nævner et par ting kvinder til gengæld ikke skal gøre på Tinder, herunder at lave trutmund og tage hoppe-billeder. Hvis du har flere do’s and don’ts til mænd og kvinder på Tinder, vil vi rigtig gerne høre dem i kommentarfeltet herunder!

Gense Trumps efterhånden berygtede slåfejl ‘covfefe’ på Twitter her.

Christiane får mange suspekte mails for tiden fra ‘Anonym Hacker’, hvor hun bliver bedt om at overføre en masse bitcoins. Det særligt suspekte er at e-mailen er sendt fra hendes egen mailadresse, men hermed en opfordring  til at være på vagt over for spam!

Du kan læse Morten Svanes 5 tips til at lave skarpe stories her.

Ugens app- og anbefaling

Morten anbefaler Note-appen på Iphone, som han bruger rigtig meget fordi den konstant synkroniserer med hans computer.

Morten anbefaler også Audible til lydbøger, og en Kindle når han læser e-bøger.

Christiane anbefaler filmen Behind the Curve om de såkaldte “Flat Earthers” på Netflix.

Husk at du kan finde alle shownotes fra Elektronista programmerne her. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + nineteen =

1 Comment
  • Stefan
    januar 28, 2020

    Hej Elektronista.

    Jeg kunne godt tænke mig at høre nogen af de gamle podcasts, men kan ikke finde dem efter at radio 24-7 er lukket. Ligger de et sted, hvor de er tilgængelige?

    Mvh Stefan