POLAROID ER TILBAGE

3 Min læsning
Denne artikel indeholder annoncelinks. Elektronista har haft 100% skrivefrihed.

Af Christiane Vejlø

De hotteste fotoapps på mobiltelefonen stræber efter at finde det helt rigtige retro look. Men der er kun et kamera, som laver de helt autentiske instant billeder. Og det er Polaroid.

I en verden hvor digitale billeder er noget alle har adgang til, og hvor hvert et øjeblik er blevet til et Kodak moment, kan jeg faktisk godt gå rundt og savne den håndgribelige følelse af noget analogt. Noget som jeg rent faktisk kan tage og føle på. Og er der noget der fanger følelsen af nostalgi og hverdagsromantik bedre end et klassisk Polaroid kamera?

I min gamle lejlighed havde vi en hel dør fyldt med polaroidbilleder. Hver gang vi fik en ny gæst tog vi et billede med et Polaroid kamera. Dogmet var, at gæsten kun fik én chance og billedet kom på døren med det samme. Men kameraet gik i stykker, vi flyttede og den nye dør er gabende tom.

Men trods den digitale bølge er Polaroid på ingen måde en død sild. De er faktisk igang med et cool come back. Tidligere på året var jeg til stede, da Lady Gaga lancerede nye Polaroid produkter i Las Vegas, og det gav mig virkelig lyst til at lege med den gamle teknologi igen. Så jeg blev faktisk temmelig begejstret, da gadgetsiden Coolstuff.dk spurgte om jeg ikke ville bruge noget tid med et nyt Polaroid 300 kamera og skrive om oplevelsen.

Polaroid kameraet er enormt nemt at gå til. Ingen opladning, ingen installering, ingen kabler og helt uden at involvere computeren. Bare et par batterier og en film i, og så var jeg klar.

Man åbner kameraet ved at trække linsen ud, så vælger man blandt nogle ganske få indstillinger. Jeg gik straks igang med at tage billeder af ting omkring mig, og oplevede med det samme en forunderlig følelse af at hvert billede havde stor værdi. Det bliver jo født direkte ud af kameraet med det samme, og så sidder man forventningsfuld der og venter på at billedet bliver fremkaldt. Det er nærmest magisk. Der er kun 10 billeder på en film til 95 kr. Så hvert billede koster 10 kr. Men prisen er med til at gøre det hele så meget mere eksklusivt.

Jeg fik utrolig meget respons den uge jeg havde kameraet med i tasken. Et Polaroid kamera er simpelthen bare en retro gadget, som folk forbinder med noget godt. Det var sjovt at se, hvordan alle virkelig gerne selv ville have taget et billede og blev glade når jeg forærede det til dem.

Selve billederne er relativt små og faktisk som skabt til at lægge i en pung. Og det er da noget tid siden man har haft børn og kærester i tegnedrengen. Men det er faktisk meget hyggeligt. Der er også kommet et par stykker op på køleskabet, og det kan ikke vare længe, før vennerne igen flytter ind på døren i forskellige spontane shots.

Når du mangler idéer til julegaver eller julegaveønsker. Polaroid 300 kameraet kan købes på Coolstuff.dk Det koster 795 kr.

Har du selv haft et Polaroid kamera? Hvad er dine bedste nostalgiske fotominder?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × two =

3 Comments
 • Cecilie
  oktober 20, 2011

  Jeg så i sommer nogle japanere sidde med et polaroid kamera og det var – som du beskriver – bare noget helt andet, at fotografiet materialiserede sig selv fysisk efter kort tid.

  Klart noget jeg skal overveje at have!

 • mille
  oktober 25, 2011

  men, er det så ægte polaroid kvalitet med instant film (som de jo ellers lagde i graven for nogle år siden!) eller er det digitalprint ala noget man kunne printe fra sin iphones hipstamatic?…

 • Thomas
  december 16, 2011

  Check hjemmesiden http://www.the-impossible-project.com/ Det er en flok hollændere, der stadig producerer film til de gamle polaroid kameraer. Historien om deres virksomhed er ret fantastisk. Og deres film er for fede.