Retro: Gamle dage er det nyeste i spilbranchen

2 Min læsning

Det er ikke bare Christiane Vejlø der elsker de gode gamle dage med bipbip-spil, når hun gæster Troldspejlet & Co.
Nostalgien er blevet sin helt egen industri og højeste mode i spilbranchen.

Troldspejlet & Co fik i seneste afsnit besøg af Christiane Vejlø, hvor der blev snakket retrospil, t-shirts og Sonic – se hele afsnittet her.

Det er ikke kun Christiane, der har en stor kærlighed til de gamle spil, der grundlagde fundamentet for det vi har i dag med Fortnite og Minecraft. For de gamle dage i spilverden er højeste mode.

Alle de store firmaer har i de seneste år udgivet mini-konsoller med deres klassiske spil indbyg indbygget i maskinen.

Du kan i dag finde Playstation 1 Mini, den originale Nintendo Entertainment System i en mini-udgave og Sega har også samlet deres største klassikere på MegaDrive Mini.

Alle sammen fyldt med et kæmpe udvalg af hver maskines største klassikere, lige fra Sonic, Super Mario og Crash Bandicoot

Gamle dage piftes op

Det er dog ikke bare små mini-konsoller der hitter for tiden. Der er også en hel industri i at gøre de gamle maskiner mere lettilgængelige, og meget lækrere.

Tag foreksempel firmaet Analogue, der producerer smukke genudgivelser af klassiske spilmaskiner som Super Nintendo:

Analogue Super NT er en moderne genfortolkning af den klassiske Super Nintendo fra 1990, der kan spille alle de originale Super Nintendo spil men med moderne teknologi indbygget

Analogue arbejder også lige nu på en moderne udgave af Nintendos klassiske Gameboy i form af Analogue Pocket, som vil kunne spille alle klassiske Gameboy spil, bare med en super moderne skærm og moderne teknologi der gør tingene mere tilgængelige.

Nye spil med retro-looket
Det er ikke bare de gamle dage der genoplives med ny teknologi. Mange spiludviklere der voksede op med den allerførste Playstation og minderne derfra er selv begyndt, at lave spil der ligner deres barndom.

Et eksempel på det er det helt nye spil “Haunted PS1 Demo Disc”, som er en samling små gyserspil der alle er bygget til at ligne den klassiske Playstation1 stil, med firkantede figurer og dårlig sigtbarhed.

Og hvis du vil høre mere om Christianes kærlighed til gamle bipbip-spil, kan du se hele afsnittet af Troldspejlet & Co lige her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 + 8 =

1 Comment
  • Marie Kolt
    april 9, 2020

    Jeg er helt vild med, at de gamle retro spil har fået et comeback. Bare fordi at de er gamle gør det bestemt ikke spillene bedre. Jeg vil helt sikkert få anskaffet mig Super Mario spillet. Tak for et fedt blogindlæg.