En rokoko-mobil kun til kvinder

3 Min læsning

Ærværdige, gamle British Museum har indgået et samarbejde med den kinesiske mobilfabrikant Meitu. Resultatet er en smartphone i rokokostil, som skal være den første telefon designet specielt til den feminine halvdel af verden.

Det måtte vel komme. En smartphone kun til kvinder. Og især til de feminina, der elsker klassisk design. Sådan fra omkring rokokotiden?!

Vores erfaring hos Elektronista er at kvinder ikke ligefrem jubler, når produkter specifikt lavet til damer går i retningen af “pink it shrink it” tilgangen. At lave produkter til kvinder handler ikke om at gøre dem lyserøde eller “pigede”, det handler om at skabe produkter som giver mening både praktisk og æstetisk i kvindens liv. Og konklusionen i vores rapport “Når kvinder bruger teknologi” er da også at det handler mindre om køn end om mennesker. 

Den lyseblå smartphone er skabt i et samarbejde mellem den kinesiske mobilfabrikant Meitu og ingen ringere end British Museum i London. Og den kan faktisk købes. 6.999 kinesiske yuan koster den eller knap 7.500 kroner.

De engelske historikere fortæller, at mobilens pastelfarvede ydre er inspireret af den franske maler Jean-Antoine Watteau. Han levede fra 1684 til 1721 og er berømt for at have fornyet det stive barok med mere liv, naturlighed og flere farver. Den stil, der blev til rokoko.

Jeg skal ikke kunne sige, om kvinder skal iklæde sig klassiske gevandter som for 400 år siden for at kunne gå med den nye modetelefon. Eller om den også passer til jeans eller shorts, der dominerer gadebilledet nu om dage.

I hvert fald er telefonen meget moderigtig på ét punkt. Den har nemlig et dobbelt-selfiekamera på to gange 16 megapixel på fronten. Kameraerne har kunstig intelligens til at gøre ens selvportrætter endnu bedre.

Ifølge Meitu har ECCO bidraget med den flotte læderæske, som rokoko telefonen til kvinder leveres i.

Selfiekameraet har således optisk billedstabilisering (OIS), mulighed for bokeh fotos (skarpt motiv med uskarp baggrund) og en særlig smukkeserings-app, som man kan bruge til at fjerne rynker og rande under øjnene med, ændre hudfarve, rette på en skæv næse eller lade røde øjne forsvinde.

Og mere moderigtigt: Danske ECCO laver den æske i smukt læder, som rokoko telefonen leveres med. Æsken/tasken rummer også et sæt kosmetikbørster og -pensler. Man skal jo se fin ud på de selfies, der tages af en.

Meitu selv fortæller, at telefonen retter sig mod den ”globale kvindeøkonomi”. Eller som kvinder nok foretrækker at sige: Det halve af verdensøkonomien. British Museum holder sig mere tilbage med anprisninger. Her siger man blot, at det er første gang, at man har lavet en aftale med en smartphonefabrikant. Men måske briterne foretrækker at lade billederne tale.

Selve telefonen er identisk med Meitu V6, der kom på det kinesiske marked for et halvt år siden. Mobilen har en 5,5 tommers skærm i Full HD kvalitet, fire kameraer (to foran to bagpå) og kører med en MediaTek X30 processor, der har 10 kerner. Den meget retro-designede smartphone kommer med 4 GB RAM, 64 eller 128 GB lager og et batteri på 3.100 mAh. Styresystemet er MEIOS 4.1, der er en variant af Android 8.0 Oreo.

Telefonen har et særlig MTgame mode. I den tilstand skærpes ikke kun displayets kontrast, og billedernes flydende forløb forbedres. Man kan også koble telefondelen fra, så man ikke forstyrres af opkald, sms eller social media-meddelelser, mens man er koncentreret om et videospil. Endelig har Meitu V6 også digital ansigtsgenkendelse. Den kommer nok på en prøve, hvis telefonens ejer klæder sig i rokokorober inklusive paryk.

Har du forelsket dig i denne meget feminine Meitu mobil kan den købes hos China Telecom eller i det store online varehus jd.com….

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − 3 =

No Comments Yet.