Sådan ser det nye forældreintra ud

2 Min læsning

Vidste du, at der er et nyt forældreintra på vej? Et som gerne skulle løse helvedet med alle-mails, dårlig brugeroplevelse og endeløse notifikationer. 

Regeringens stresspanel har anbefalet at forældreintra skal lukkes og erstattes af den gammeldags kontaktbog. Men midt i debatten har det faktum, at der allerede i år ligger en forhåbentlig langt mere brugervenlig og brugbar afløser for det skrantende forældreintra klar. Det er ihvertfald ambitionen for projektet Aula, der koster hele 350 mio. kr. Heller ikke dette næsten færdige projekt ønsker stresspanelet skal tages i brug.

Elektronista mener ikke det er en løsning at fjerne teknologi, men istedet satse på teknologi, der tjener vores behov og passer til menneskers liv, og så ellers have meget mere fokus på digital dannelse og adfærd på digitale platforme. Der er flere ting i Aula, som indikerer, at vi her ihvertfald er på rette vej.

Det er kommunernes it-fællesskab Kombit, der står for udbud og projektledelse af løsningen, og det er it-virksomheden Netcompay der står for udviklingen. I videoerne herunder bliver der redegjort for nogle af funktionaliteterne man vil kunne møde i Aula. Både som forældre, elever og som lærere.

Her er et par ting, som ihvertfald virker en del mere praktisk end Intra, som vi forældre kender det. Se mere i videoen og på aula.dk Hvad synes du, det nye forældreintra/Aula skal kunne?

  • En Facebook timeline-lignende oversigtstavle med nyheder relateret til alle de skolebørn man har. Man må antage det betyder at antallet af udsendte mails reduceres. Man tjekker i stedet hvilke nyheder, der er, når det passer. Og det ligger overskueligt tilgængeligt i én overskuelig linje. 
  • Skrap styring af notifikationer. Du kan vælge præcist hvilke dele af Aula, du ønsker beskeder fra. 
  • En kalenderfunktion med overblik over begivenheder (slut med at søge i indbakken efter forældremødebeskeden). 
  • Beskyttelse af personfølsomme data, som også kræver tofaktor login. 
  • Fotodeling
  • Børn fra alle institutioner i samme system- i hele skoletiden.
  • Adskilte grupper for forskellige begivenheder og emner. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 1 =

No Comments Yet.