SÅDAN FÅR DU FINGRENE I BILLIGT DESIGNERTØJ

4 Min læsning

Af Cecilie Henriksen

Vidste du at Elektronista har udgivet et helt bladremagasin med lækre artikler om den digitale livsstil? Snyd ikke dig selv for en tur omkring det lækre og ganske gratis magasin. Vi bringer her en smagsprøve fra bladet, men det er ENDNU federe hvis du læser artiklen i bladet her.

Hvad gør du, hvis du er en fashionabel dame men ikke har millioner at bruge på tøj? Elektronista giver dig her en række tips til, hvor og hvordan du får man fingrene i det fedeste designerkluns – med  besparelse

Farfetch.com er stedet du går hen, når du skal have fat i noget fashion langvejs fra. Sitet bringer dig i kontakt med over 1000 cool designbevidste butikker (5 i Danmark, resten i udlandet) Hvis du nu eksempelvis er i markedet efter noget som JC de Castelbajac, der ikke kan fås i Danmark, eller noget vintage YSL, så er Farfetch lige stedet. Også varer der kan købes i Danmark kan ofte fås billigere i udlandet gennem Farfetch. Vær dog opmærksom på, at der også er amerikanske butikker i mellem, hvor der kan komme ekstra told på varerne. 

Marché Marché er en slags tilbudsklub, hvor der sættes et vist antal gavekort til salg til forskellige webshops i en begrænset periode. Når perioden er slut kan du bruge dit gavekort. Fordelen for dig er, at hvis gavekortet feks er 400 kr værd, så betaler du kun 200 kr. Det koster ikke noget at modtage nyhedsbrevet og tilbuddene. Bag Marché Marché står de to bloggerfællesskaber Looklab.dk og Anywho.dk

So Last Season  er en fysisk butik på Nørrebro og en webshop som jævnligt får nye forsyninger af designernes tidligere sæsoner med op til 80% rabat. Det er en god idé jævnligt at tjekke sitet for at se, hvornår der er nyt.

Lagersalgs-app’en Zokah skulle i princippet virke til både iPhone og Android, men Android versionen virker mildest talt ringe. I iPhone versionen kan du søge efter outlets efter dato og på et kort, hvorfra du kan klikke dig videre og læse mere om de enkelte outlets. Fra outlettenes side kan søge directions til outlettet og få lagt det i din kalender. App’en ser lækker ud og er ret anvendelig på trods af at der ikke er den store funktionalitet i app’en. Og så er det uheldigt at lancere en app til flere platforme som faktisk kun virker på den ene.

Anywear er både et køb-salg-og-bytte site og en app. Det fungerer helt enkelt på den måde, at man kan kommunikere med sælger på sitet indtil man når frem til en aftale eller  man kan selv sælge sit tøj med Anywear. Søgefunktionaliteten er egentlig ret enkelt på sitet men den dækker fuldt de behov du har. Desværre findes app’en foreløbig kun til iPhone.

App’en Fashion Finder garanterer dig ikke nødvendigvis tøj med rabat men hjælper dig frem til butikker der har lige præcis det mærke du er på jagt efter. App’en er rimelig godt dækket ind mht mærker, men lige som Zokah virker denne app primært til iPhone selvom den også findes til Android

Offline shopping:

I nogle udenlandske storbyer sidder design items måske lidt løsere på deres ejere end i Danmark, og så er der måske bare også lidt større modehuse med lidt flere medarbejder salg (eller lidt mere finanskrise så folk i højere grad sælger ud af klædeskabet)

I NYC sørger designer resale kæden, INA, for at du kan hverve billigt designerudstyr (eksempelvis et par stort set ubrugte Louboutins til 1200 kr. Havde du sagt nej? Nej, vel?). Kvaliteten af tøjet er virkelig god, tøjet er ret nyt og priserne er meget rimelige. INA findes forskellige steder på Manhattan samt online og på eBay.

60% af alt Louis Vuitton bliver solgt i Japan og en del af det bliver også solgt flere gange. Bl.a. i kæden af meget rodede butikker der hedder Don Quijote (Donki), og hvor man kan købe stort set ALT. Blandt nye iPads, voksenudklædningstøj og italiensk chokolade, finder man brugte designervarer – primært tasker, punge og solbriller – med stor rabat. Det varierer lidt hvor slidt varerne er, og priserne er derefter.

London’erne kalder butikkerne på Cheval Place (et stenkast fra Harrods) London’s best kept secret. Gaden er fyldt med større eller mindre butikker der sælger brugt designertøj. Det varierer hvor brugt det er og priserne er derefter

Det er som om paris’erne ikke helt har forstået det med at man kan gensælge design. I Rue Guisarde i Paris ligger dog et par butikker hvor bl.a. Chanels medarbejdere sælger hvad de har købt til  medarbejderudsalg. Priserne ligger dog i den høje ende i forhold til andre storbyer, men man kan være heldig at der er et pop-up designer resale i Marché  Saint-Germain

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − nine =

1 Comment
  • Isabella Hemmersbach
    marts 21, 2013

    Og så er der selvfølgelig MUUSE.com hvor man kan få fat i de 100 bedst up-and-coming desingere, selvom der måske ikke er rabat på tøjet, så kan man få fat i ting, ingen andre har i vildt lækker kvalitet… ;)*

    *undskyld salgstalen, synes bare fint, det passede ind her :)