UGENS ELEKTRONISTA ER ANNEGRETHE RASMUSSEN

af

A

f Christiane Vejlø

Hun er travl udenrigskorrespondent i Washington DC for Information og har netop startet en meget ambitiøs dansk blog om amerikansk politik på USAnu.dk. Annegrethe Felter Rasmussen kommer med masser af tjenester du kan bruge på din næste USA tur og så har hun ikke meget til overs for cybersex.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? Alt fra Apple faktisk. Vi har fire MacBookAirs, to MacBooks samt fire iPhones og en iPad i huset. Jeg har ikke et ondt ord at sige om min private Android fra Samsung. Den bliver bare aldrig lige så cool som en iPhone (sorry, Android!). Jeg er også ret glad for min nye Kindle. Som journalist – og i stigende grad mere og mere på digitale platforme – betyder laptop og Smartphone ALT for mig og jeg bruger dem i timevis hver dag. Jeg har inden for de sidste par år også droppet papir og pen ved reportager, og de fleste interviews – bortset fra dem der foretages over gammeldags telefon, hvor jeg ikke kan overskue et keyboard ved siden af. Man har jo ikke tre hænder!

Hvad ønsker du dig? Jeg ønsker mig den nye iPhone 4 S, fordi den er lækrere. Selv om Siri godt nok ikke er helt nem at danse med. Hen over julen brugte jeg sammen med flere venner, der havde fået ny mobil i julegave, timer på at få hende til at kommunikere. Tror Apple var lige lovligt hurtigt ude med at få hende lanceret. Jo heller ikke så fedt, da CNN rapporterede, at Siri altid kunne finde klinikker, der hjælper gravide med bistand til at blive mødre (læs: ikke at få en abort), mens hun altid gav op, når hun blev spurgt om, hvor man kunne få foretaget indgrebet. “Sorry nothing in this state” lød (det forkerte) svar. Siri, Siri, du må stoppe værdidommene over dine brugere, hvis du vil ha’ fat i de unge kvinder!

Hvad oplever du som særlige tendenser i det digitale univers lige nu? Synes alle filter-tjenester er supersmarte. Blogs der samler det bedste til brugerne fra nyhedssites, filtre, der giver os de bedste tweets; i det hele taget alt, der giver os et bedre overblik og hjælper os, så vi ikke skal bruge så meget tid på selv at trawle nettet rundt.

Er der noget du synes nogen bør opfinde? Ja! En forældreguide til lektielæsning på fransk (kun for forældre). Mine 4 børn går i fransk skole, og når de bliver over 8-9 år gamle, bliver det for svært for mig at hjælpe og jeg bruger timer på obskure franske hjemmesider på nettet (eller bestikker min ældste pige på 15) for få hjælp.

Jeg kunne også rigtig godt tænke mig, at nogen fik Huffington Post i Danmark. Jeg og min medblogger Morten Bay, leverer gerne USAnu.dk til den. Men det er svært med så lille et sprogområde.  Jeg er målløs over at man ikke for længst har kunnet abonnere på alle de danske morgenaviser på iPad. Hvor svært kan det være? Jeg ville abonnere på Politiken i USA, hvis den fandtes på tablet til 1/10 af printprisen. Men hvornår kommer den?

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi cool? I de fleste af livets sammenhænge. Hvor er nye gadgets ikke smart? Det er simpelt hen grundlæggende cool at man kan få nyttige informationer hurtigt. Crowd sourcing er genialt. Konkret er jeg glad for Living Social ( som Downtown eller Sweet Deals i DK red.) her i DC som giver mig kæmpe discounts til alle mulige ting – fra pedicure til teaterbilletter.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Opentable. com er genialt til at finde restauranter og bestille bord i sidste øjeblik her i USA.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? AroundMe var den første iPhone app der bruger Googles location-aware API, og det er fortsat en af de nemmeste og hurtigste apps til at finde noget i nærheden, uanset hvor du befinder dig. Ligesom Yelp er det en app, der lynhurtigt kan fortælle dig om restauranter og barer i nærheden (eller andre nyttige steder som hospitaler, pengeautomater, supermarkeder, eller biografer). AroundMe er enkel og hurtig et enkelt klik rækker.

Shazam er gammel men god – også fordi man ikke behøver betale noget for at spore et stykke musik, hvis man holder sig under maksgrænsen for brug

Kan du anbefale nogle personer eller sider man bør følge på Twitter eller Facebook eller i et nyhedsbrev?  På dansk følger jeg jarlcordua.dk, Kristian Madsen på politiken.dk, Elisabeth Svane på Fyens Stiftstidende og Niels Krauses blog på Berlingske. Hvis ikke Helle Ib befandt sig bag en betalingsmur ville jeg også læse hende. Men jeg er jo altså også en politisk nørd. Her i  USA: nyt.com, slate.com, dailybeast.com og salon.com. Af personige blogs kan jeg ikke få nok af Kathleen Parker, Maureen Dowd og Howard Kurtz – alle amerikanske skribenter. I den lettere ende er jeg fan af Penelope Trunk aka the brazen careerist 

Har du et teknologi tip til andre? Dating sider er sikkert fine. Og man kan helt bestemt flirte på chat og Skype. Men digital sex, glem det! IRL er svaret.

Hvor kan man følge dig? På Twitter: @Annegrethe

Facebook

På bloggen USAnu.dk

Og man kan læse mine artikler på Information.dk

LinkedIn

Og kan fanges på Skype: annegretherasmussen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *