UGENS ELEKTRONISTA SOPHIE CATHERINA LØHR

af

A

f Christiane Vejlø

Sophie Catherina Løhr joker selv med, at hun tilbringer så meget tid på nettet, at hun nærmest ikke har noget liv ved siden af.

Hæsblæsende Sophie arbejder med marketing i et it-firma, hun sidder som dommer og advisor i Venture Cu, hun har en megacool Pacman tatoo og så er hun pt. i gang med at opstarte en  ny blog.

 

 

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? Det er og bliver min iphone4. For mig er det ikke kun devicet, men især softwaren som er vigtig. Fra min iPhone styrer jeg ALT. Den er selvfølgelig hooket op til serveren på arbejdet så jeg kan styre mine mails og min kalender. Jeg påtænker, at det næste skridt er, at jeg får en remote desktop applikation på den, så jeg kan gå på mit arbejdsskrivebord på farten. Jeg er overbevist om at min iphone 4 kan ALT og jeg forlader den stor set aldrig af ude syne. Jeg læser nyheder, skriver mails, hører musik og holder mig opdateret med mine netværk og så sender jeg da også en eller 2 kærlige sms´er i ny og næ.

Hvad ønsker du dig? Jeg ønsker mig den nye iPad, især fordi jeg kan fjernstyre min desktop og altså bruge mine alm. pc-programmer på mit Mac device. Det fungerer rigtig godt på design og brugerfladen. Og så de her mega seje trådløse og danske Live højtalere fra Libratone .

Hvad oplever du som særlige tendenser i det digitale univers lige nu? Jeg tror, at vi i fremtiden vil se et markedet, hvor det ikke  umiddelbart er de store aktører, der kommer med den næste big trend – Vi ser flere og flere tech-iværksættere slå igennem på markedet (Pinterest, Wordfreud, Facebook ect.). Da jeg sidste gang sad og læste indlæg i Venture Cup idékonkurrencen var jeg da også overvældet over hvordan den yngre generation formår at være innovative med teknologien.

Jeg tror også at vi fremover (udover Nem-id) vil se en større digtitaliseret af den offentlig sektor. I USA sker der rigtig meget i goverment technology, og jeg tror efterhånden teknologien er så integreret overalt, at vi er klar til mere innovation i det offentlige.

En anden fed ting er når teknologi møder bæredygtighed og netop udnyttelsen af råmateriale. Det er faktisk min lillebror der har startet og bygget det første fablab i DK. Et digitalt bygget hus.

Sidst men ikke mindst så er sharing-tendensen stadig stigende og netop en finanskrise har åbnet op for en fed tendens om at udnytte og bytte ressourcer. F.eks ser man sådan noget som trendsales have rigtig stor succes og sådan noget som airbnb (hør Elektronista interview med AirBnB stifteren) er også en kæmpe succes. For mig er det her teknologien kommer helt til sin ret – Teknologi handler for mig ikke om at et eller andet dyrt device, men om at effektivisere, optimere, socialisere og i bund og grund passe på de ressourcer vi har og skabe et bedre samfund og komme tættere på hinanden (ude i den virkelige verden).

Er der noget du synes nogen bør opfinde? En app, hvor man blot tager et billede af sin mad og så plotter den ind i et system hvor mange kalorier ect. der er i maden. Så ville det være nemmere at tabe sig. (den findes allerede og hedder Daily Burn red.).

Jeg kunne også ønske mig noget software til en tablet, hvor der blot var billeder af min familie (altså hvor man kunne trykke på vores ansigter) og hvor man så kunne uploade hilsner og billeder, således at min mormor på 87 år, der ikke er på internettet kunne følge lidt med i vores liv og man kunne sende hende en lille hilsen om morgenen.

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi cool/lækkert? Jeg arbejder i et hardcore teknologi-hus hvor funktionalitet kommer før design, så jeg er lidt præget af at ting skal virke og ikke ”bare” se godt ud.

Men jeg har jo f.eks fået tatoveret miss. Pacman på armen fordi jeg elsker retro-teknologi og det sådan var min første glædelig oplevelse ved noget der i dag fylder hele min hverdag, ja altså ikke pacman men teknologien.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor?  Min lillebrors projekt www.fablab.dk bliver jeg nødt til at nævne fordi jeg er ret sikker på at vi vil se en masse spændende ting her de næste par år.

airbnb.dk som er den mega seje side hvor man kan leje sig ind hos andre i hele verden.

codeforamerica.org/ Som er det førende projekt indenfor hvordan man i USA implementere teknologien i det offentlige (Den burde alle offentlige ansatte og politikkere abonnere på)

overhoert.dk/ En humoristisk side hvor man kan se og poste dagligdagscitater man overhører

mashable.com/ Hvorfra jeg henter storset al min viden om nye tendenser, sociale medier og hvad der ellers rør sig i den digitale verden.

ted.com/ som er en idé-tv-kanal og som alle iværksættere burde følge til inspiration

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Highlight som er den nyeste stalker app, der bipper hvis nogen du kender (eller nogen dine venner kender) er i nærheden .. f.eks på den samme café eller i den samme bus. Det er spookey, men også sjovt…

Kan du anbefale nogle personer eller sider man bør følge på Twitter eller Facebook eller i et nyhedsbrev? Jennifer Palkha, Pete Cashmore, Tom Anderson, Chris Pirillo, Mike Elgan

Du kan følge Sophie på….

Linkedin

Google+

Twitter

 

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *