UGENS ELEKTRONISTA NATASHA FRIIS SAXBERG

af

Ugens Elektronista er Natasha Friss Saxberg. Natasha bevæger sig meget rundt med sit arbejde som foredragsholder og international iværksætter, så mobile gadgets er et must. Få Natashas bedste tips, og læs hvorfor en iPhone i et vandglas faktisk er en rigtig god idé.

Tip: Natasha har skrevet en bog om Twitter. Husk at følge hendes Twitterprofil

Det laver Natasha: Web entrepreneur, foredragsholder og forfatter.

Yndlingsgadget lige nu: Apple iPad Wi-fi, 3G – 64Gb.

Hvorfor Natasha elsker sin iPad: Endelig har jeg fået en “true mobile” enhed. Jeg har erstattet min bærbare Macbook med en iMac – en super stationær computer, suppleret med min iPad, som er en ægte mobil enhed. Den bærbare computer var hverken ideel til at sidde ved til daglig, og for tung at slæbe rundt på, når jeg er på farten – ofte i flere dage af gangen. Jeg bruger min iPad til at fremvise mine foredrag, eller præsentationer på, og den er ideel at hive op tasken og læse på, selv om jeg ikke skal langt – det gjorde jeg ikke med min bærbare computer.

 

Det ønsker jeg mig: Jeg vil rigtig gerne have en “Shazam til objekter” (læs om Shazam nederst). Dvs. en ting som scanner det jeg ser på og fortæller mig hvad eller hvem det er, hvor det kan købes, eller hvad det koster. Så kan jeg til hver en tid fortælle mine børn hvilket træ eller fugl vi kigger på, og jeg skal aldrig glemme navnet på et ansigt, hvor jeg kan købe de skønne sko som pigen ved siden af mig i toget har på, eller hvad diamantringen eller maleriet er værd.

 

Det kunne være fedt, hvis nogen opfandt….Trådløs strøm! Jeg kan virkelig ikke lide kabler, de er grimme, fylder, støver, er for korte eller for lange og der er aldrig et stik hvor du skal bruge det – så Wi-Power please!

 

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi cool? Når det forstærker min personlige stil, understøtter mit arbejde og frem for alt altid virker – enkelt.

 

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Jeg er overdreven vild med www.instapaper.com – som lader mig gemme artikler fra min browser, så de kan læses senere på f.eks. iPad og iPhone. I løbet af min arbejdsdag støder jeg på et hav af spændende artikler, som jeg ikke har tid til at læse i øjeblikket. Så klikker jeg blot på “Read Later” , og vupti så kan den læses på mine andre gadgets i en passende offline stund.

 

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Det er så også Instapaper, men derudover er jeg rigtig glad for min DocScanner, som scanner og e-mailer dokumenter til senere print. Shazam som kan genkende enhver melodi udfra et brud stykke, sidst var det bus chaufføren som spillede et nummer jeg måtte kende. Hipstamatic som tager rå billeder alá de analog russiske Lomo kameraer. Audible som har fået mig ind i kampen med atter at “læse” dvs. lytte til bøger. Wired Magazine som er for lækkert på en iPad.

 

Har du et teknologi-tip til andre: Helt klart hotel tricket: Smid din iPhone ned i et glas (uden vand!) når du spiller musik – så optimerer du højtaler effekten drastisk så favorit musikken kan komme til sin ret – selv på et koldt og kynisk hotelværelse.

Her finder du Natasha:

Blog: Natasha.saxberg.dk

Firma: Gignal

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *