Samsung disker op med nye lækkerier!

3 Min læsning

I anledning af lanceringen af Samsung Galaxy Tab S og Samsung Galaxy Alpha har Elektronista været en tur i Stockholm til en kreativ workshop med oplæg fra Industriel Designer hos Samsung; Marzio Riboldi og Grafisk designer og illustrator; Clara von Zweigbergk.

GALAXY_Tab-S_2

Samsung har lagt sig i designer-selen og lanceret to ultralækre produkter, som gerne skulle give Apples iPhone og iPad kamp til stregen. Det drejer sig om en smartphone; Samsung Galaxy Alpha og en tablet; Samsung Galaxy Tab S.

Elektronista var med da Samsung inviterede til kreativ workshop, som indledtes af et oplæg fra Clara von Zweigbergk. Hun er bl.a. kendt for sine stilsikre designs for HAY. Bl.a. de dekorative papir-ophæng Themis og bakkerne Kaleido. Clara von Zweigbergk fortalte om sin inspiration, om tilblivelsen af sine designs, om farvesammensætninger, former og perspektiv.

Herefter fik vi indblik i et arbejde, de færreste af os tænker specielt meget over, når vi sidder med en smartphone eller tablet i hænderne, da Samsungs Marzio Riboldi fortalte om, hvordan han forsker i teksturer, overflader, materialer, farver og forskellige kulturers opfattelse af disse elementer. Hvor store skal de mikroskopiske fordybninger i teksturen på telefonens bagside f.eks. være, og hvor stor afstand skal der være imellem dem, for at det giver brugeren den helt rigtige følelse?

Netop denne finish var noget af det, der tiltrak sig opmærksomhed ved de to nye devices fra Samsung. Alpha’en er som den første Samsung-smartphone udført med en elegant aluminiumskant, som giver den et lækkert sofistikeret feel. Den fås desuden i farven guld, som må siges at være det nye sort indenfor smartphones – selvom Marzio Riboldi i sit oplæg understregede at “the concept of luxury in 2014, is more than just gold”.

Samsung_GALAXY_Tab-S_Product

Efter oplæggene var det tid til at teste produkterne og vi fik til opgave at sammensætte en plakat indeholdende elementer af Clara von Zweigbergks design. Til dette formål brugte vi Photoshop Touch – en software, som ikke følger med, når man køber tablet’en, men som kan erhverves for bare 59 kr.
Det krævede lige en omstilling at vænne sig til touch-tilgangen og skærmen er efter min mening ikke stor nok til, at et program som Photoshop rigtigt bliver brugervenligt. Men det er nok heller ikke hensigten, at man skal sidde og lave store kreative udfoldelser på den – nærmere en skitse, eller lidt billedredigering på farten.

Alpha’en tog som lovet sindssygt gode billeder, og den indbyggede software giver blandt meget andet mulighed for at tage HDR-billeder, som gør, at man efterfølgende kan ændre fokus i billedet.
Selve telefonen er 6,7 mm tyk og måler 6,55 x 13,24 cm (for at være helt præcis). Skærmen optager næsten hele forsiden med sine 4,7 tommer, hvilket giver rigtig god plads.

samsung_galaxy_alpha

Galxy Tab S er ligeså lækker at røre ved som dens smarphone-bror og super-AMOLED skærmen er naturligvis så skarp som bare pokker. Den fås i størrelserne 10,5 tommer og 8,4 tommer og begge tablets er 6,6 mm tykke…eller tynde er måske et bedre ord.

Samsung_GALAXY_Tab-S

Alt i alt er der særdeles indbydende smart-devices til ethvert behov og enhver taske fra Samsung dette efterår og mon ikke der ruller et par stykker ind under juletræerne rundt omkring?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven + 14 =

No Comments Yet.