Samsungs nye køleskab ligner en gigantisk mobil

3 Min læsning

Den koreanske elektronikgigant vil forvandle køleskabet til husets kommunikationscentrum. Ikke med små sedler på døren, men via en 21 tommers skærm, indvendige kameraer, trådløst internet og højttalere i dørene. Mød Samsungs Family Hub Refrigerator.

samsung køleskab 1

Engang var et køleskabs opgave at holde ens drikkevarer kolde og madvarerne køle og friske. Måske var køleskabet endda bygget sammen med en fryser, så man altid kunne have isterninger og flødeis klar til dessert.

Sådan er det ikke længere – i hvert fald ikke, hvis man er Samsung og en af verdens største fabrikanter af elektronik og hårde hvidevarer.

For Samsung er køleskabet nu hele familiens centrum og husets hjerte. Ikke (kun) på grund af dets indhold af gode ting at spise og drikke. Men også, når det gælder information, beskeder, underholdning, nyheder osv.

I den forbindelse kan I godt glemme gamle dages papirlapper og magnetfigurer, som mange har for vane at klistre på køleskabsdøren.

Samsungs nye Family Hub – det hedder køleskabet – er små huskesedler og kopier af skoleskemaer afløst af et 21,5 tommers touch display i Full HD kvalitet.

Det er så stor, at skærmen på ens laptop virker som en dværg lille i sammenligning. Samtidig får displayet Samsung nyheden til at ligne en krydsning mellem et køleskab og en smartphone i overstørrelse.

Hvad man så skal bruge den enorme skærm til?

Well – man kan f.eks. surfe på nettet efter gode madopskrifter, se tv, sende og læse emails, styre familiemedlemmernes kalender eller tjekke vejrudsigten, inden man sender ungerne i skole og på fritteren med det forkerte tøj på.

samsung køleskab 5

Samsungs Family Hub Refrigerator har selvfølgelig højttalere indbygget. Så kan man streame sine favoritmelodier fra Spotify eller Apple og afspille dem, mens man kokkererer eller slapper af ved køkkenbordet med en kop kaffe.

Køleskabets trådløse internetforbindelse kan også udnyttes til at tage en videochat med veninderne via Skype – eller man kan dreje højt op, når kokken i tv-programmet om kulinariske specialiteter begynder at mumle med mad i munden.

Men køleskabet kan endnu mere – det kan f.eks. kigge indad:

Via indbyggede kameraer og sensorer kan det holde øje med, om man er ved at løbe tør for bestemte fødevarer. I givet fald sender det en alarm til ejernes smartphone, så de kan købe ind på vej hjem.

 

Samsung forhandler samtidig med forskellige supermarkeds kæder, så man kan bestille nye varer online – direkte fra køleskabsdørens skærm. Alternativt kan det ske via en app, som brugerne altid har på deres smartphone. Den viser fotos af køleskabets indhold på brugerens telefon, og herfra kan der så købes ekstra forsyninger – med elektronisk betaling fra Mastercard. Se videoen her ovenover.

Samsung siger, at Family Hub kommer til salg i en række lande fra foråret. Om Danmark er med – og til hvilken pris – er ikke oplyst endnu.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 4 =

5 Comments
 • Kroger survey
  februar 25, 2019

  Thanks a lot for this amazing post

 • NJMCDirect
  juli 9, 2021

  NJMCDirect portal helps to pay a traffic ticket online on http://www.njmcdirect.com. If you are a road user who owns a vehicle and violate traffic laws or parking rules, law enforcement officials of New Jersey municipal court issue the NJ parking or traffic tickets.

 • krogerfeedback.click
  marts 28, 2024

  Great articles and great layout. Your blog post deserves all of the positive feedback it’s been getting. krogerfeedback.click

 • Krogerfeedback
  april 11, 2024

  Kroger is dedicated to providing a seamless shopping experience and values customer feedback. Their commitment to customer service is reflected in the numerous ways customers can share their experiences and concerns.

 • Gerald
  april 17, 2024

  very informative post, thanks. Pay by plate ma