Se på Netflix- Fyre, The greatest party that never happend

2 Min læsning

Kan du huske dengang hvor internettet flød over med lækre videoer med smukke modeller, der landede i privatfly og i slow motion sprang i azurblåt vand fra en Yatch nær en øde ø i Caribien?

De eksklusive film og billeder og inddragelsen af stjerneinfluencers var markedsføringen af den mest VIP-agtige festival nogensinde. Kendall Jenner fik 250.000$ bare for at dele ét billede på Instagram! Fyre festival skulle have været det vildeste og mest luksuriøse, men endte som en kæmpe fiasko før den overhovedet kom igang. Det blev ikke på den oprindelig ø (tidligere ejet af Escobar), som McFarland påstod han ejede. Alt sejlede og ikke på den fede Yacht måde. Der var få uger før kick off hverken styr på mad, boliger, toiletforhold, transport, internetnet eller personale. 

Hele den historien kan du se nu som en Netflix original dokumentar. Og den er god, men den gør også ondt. For en ting er, at man næsten kun kan fryde sig over at den åbenlyst usympatiske og narcissistiske arrangør ikke lykkedes med sit projekt. Hvad der er mere alvorligt er alle de mennesker, som aldrig fik deres løn for at have knoklet dag og nat. Her i blandt hundredevis af arbejdere på den lokale ø i Caribien. 

Under filmen skal man være noget der ligner psykopat for at fatte sympati med Billy McFarland, som sætter projektet igang. Her møder vi en mand som tydeligvis er drevet af alle de forkerte grunde og som undervejs charmerer den lidet begavede rapper Ja Rule til at blive en del af holdet bag. “Here’s to livin’ like movie stars, partying like rock stars and fucking like porn stars” er Ja Rules kampråb i filmen!. Og undervej forsøger han at overbevise en model om, at hun skal bade med ham i en “vigtig scene”, som der dog ikke lige er nogen der filmer.   

Billy McFarland og Ja Rule

Og Billy McFarland den seriesvindler, som han viser sig at være, beskriver selv konceptet som “We’re selling a pipe dream to your average loser – to your average guy in America”. Hold kæft hvor skulle han sendes på hovedet i seng ugen aftenmad! (Nå men han kom i fængsel i 6 år. Det er et endnu bedre alternativ!).

Filmen er ekstrem, men mest fordi ethvert menneske som er nogenlunde normalt skruet sammen i hovedet vil have meget svært ved at forstå, hvordan nogen kan lyve, manipulere og snyde andre mennesker så vildt. Og det er der lige den detalje at dem der har produceret filmen for Netflix, er det selvsamme folk som oprindeligt producerede reklamevideoerne fra Fyre. Gør de en god gerning ved at dele deres optagelser og kaste lys over land? Eller tjener de blot endnu engang penge på det som så mange andre endte med at tabe på? You decide….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 4 =

2 Comments
  • Nox
    maj 30, 2019

    Movie is extreme, but mostly because any person who is roughly normally screwed up in the head will have a hard time understanding how anyone can lie.here

  • Cyberflix television apk 3.1.8 is currently accessible to download on this Download Cyberflix television apk to observe new film and network program application for android which is like other gushing applications yet with better structure