Smarte sneakers kan selv finde vej

2 Min læsning

Ret utraditionelt er det et flyselskab, som vil lancere fremtiden i sko. Sneakairs fra easyJet har indbygget GPS og hjælper med vibrationer sin bærer med at finde rundt i f.eks. storbyer.

easyjet sneakairs 2

EasyJet forbinder man normalt med billige flybilletter til en række europæiske lufthavne. I det seneste år fløj 71,1 mio. passagerer med det britiske selskab.

Langt færre er nok opmærksomme på, at easyJet hører til verdens mest innovative flyselskaber, når det gælder brug af ny teknologi til sine kunder.

Det seneste eksempel er Sneakairs, der viser, at sko ikke kun kan bruges til at gå i. Skoene viser også, hvor man skal gå hen.

De smarte sneakers har sensorer, GPS og Bluetooth indbygget, så de kan kommunikere med bærernes smartphone og easyJets nyeste mobile app.

easyjet sneakairs 4

Når personen med Sneakairs på fødderne har indtastet sin destination i app’en, vil skoene begynde at vibrere på forskellige måder – f.eks. til hvilken side man skal gå, om man er på rette vej eller går forkert – og om man har nået sin planlagte destination.

Sko og app bruger Google Maps til at navigere med og fungerer derfor som en ny og anderledes form for GPS-navigator. På fødderne i stedet for en skærm foran øjnene.

Elektronikken med en Arduino-processor i centrum sidder i sneakernes sål, hvor de er anbragt i en lille 3D-printet æske. Den er stødsikker og vandtæt, så et hop i skoene eller fodsved fra en lang gåtur ikke kan skade systemet.

Sneakairs blev forleden præsenteret og afprøvet i forbindelse med Barcelonas Street Project.

easyjet sneakairs 3

Her skulle test-gåerne, der ikke kendte Barcelona overhovedet, finde vej til turistattraktioner som Gaudis Le Pedrera eller Casa Batllo alene ved hjælp af skoenes vibrationer.

EasyJet overvejer i øjeblikket, om man vil gøre de smarte sneakers til et kommercielt produkt – og i givet fald, hvordan de skal markedsføres.

Måske vi fremover kan købe Sneakairs ombord på easyJet fly – på linie med poser med peanuts, flasker med alkohol eller andre easyJet gimmicks.

De smarte sko er den anden banebrydende opfindelse fra lavprisflyselskabet på kort tid.

Sidste år lancerede easyJet Mobile Host funktioner til sin app, som nu ikke kun kan bruges til at booke flyrejser. App’en kan også fortælle passageren alle detaljer om afgangen inklusive forventet ankomsttid, vejen til gaten – og selv det bedste område at aflevere sin bagage i.

Her er en lille video, der viser Sneakairs i funktion:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Ycp16t6qr8M

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 3 =

1 Comment
  • Mark
    maj 25, 2016

    LoL.. det jokede jeg om for mere en 10 år siden: Gummisko med GPS ! Det giver i sandhed ny mening til forkortelsen GPS…Gummisko Positionerings System, men jeg holder mig nu engang til den GPS der følger med i min bil når jeg kører med min kone: Girl Positioning System ;-)