Snapchat kommer med egne videobriller

2 Min læsning

Snapchat Spectacles er langt mere enkle og meget billigere end Googles berømte Glasses. Til gengæld skal Snapchat-nyheden kun bruges til fest og ballade, selfies og små videooptagelser til din social media-profil.

snapchat-briller-7-ny

Snapchat drejer sig stort kun om fotos og videoer – og så nogle hurtige tekstkommentarer. Til gengæld er der mange af slagsen og konstant flere Snapchat-brugere.

Derfor var det vel ret oplagt, at den populære beskedtjeneste ville komme med sit eget kamera – som supplement til brugernes egne smartphones.

Kameraet sidder i de nye Snapchat Spectacles, hvis funktion godt kan minde en del om Googles Glass-briller.

snapchat-briller-1

Snapchats Spectacles er enkle og relativt billigere. De skal bruges til skæg og ballade og sjove billeder, man kan uploade til internet via sin smartphone.

Spectacles ligner et par solbriller med klodset stel, men det skal jo altså også indeholde et videokamera, batteri og Bluetooth receiver…

Kameraet er forsynet med et 110 graders vidvinkelobjektiv, der skal efterabe det typiske syn, det menneskelige øje. Billedet vil altså være bredere end på en almindelig smartphone….

snapchat-briller-9

Spectacles optager op til 10 sekunders video ad gangen. Udløseren har man enten i hånden, via skærmen på sin mobiltelefon eller monteret på armen.

Desuden sidder der en lille ringformet blitz omkring objektivet til optagelser under dårlige lysforhold, tusmørke eller om natten.

Fotos og video kan kun indspilles – ikke afspilles og ses via brillerne på en lille skærm, sådan som man kunne med Google Glasses.

snapchat-briller-4
Det berømte mode ikon Karl Lagerfeld har designet dette stel til Snapchat.

Den eneste valgfrihed, Snapchat-købere har, er at bestemme sig for en stelfarve. De findes i sort, turkis og koralrød.

Snapchat vil ikke gentage Googles fiasko og lancere sine skægge briller med brask og bram. I stedet vil Spectacles blive markedsført i beskedne antal for at se publikums reaktion.

snapchat-briller-8

Der er dog ingen tvivl om, at Snapchat har ambitioner på vegne af brillerne. Af samme grund har man kontaktet flere kendte modedesignere for at få dem til at lancere egne varianter af Spectacles. Èn af dem er Karl Lagerfeld.

Snapchat har endnu ikke offentliggjort, hvornår brillerne kommer til salg, men det bliver snart. Prisen bliver 130 USD eller ca. 880 kroner….

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.