HANDY WIFI KAMERA FRA CANON

af

A

f Cecilie Henriksen

Vi har længe savnet kameraer, som kan gå på wifi. Nu introducerer Canon en fiks model som tager bedre billeder end din telefon- uden at du skal undvære wifi og touchskærm. 

For et par uger siden inviterede Canon Elektronista og de søde bloggere Acie og Sofie samt en repræsentant fra Vagabond til en aftentur rundt i København for at promovere deres nyeste kompaktkamera, Canon IXUS 510HS. Turen var en del af en større event der fandt sted på samme tid i 10 europæiske storbyer.

Aftenturen bød på snacks på Zeleste, hvor nogle af de grundlæggende funktioner i Canon IXUS 510HS blev præsenteret. På den korte vandretur fra Zeleste til Toldboden, havde vi mulighed for at knipse løs med IXUS 510 HS og udspørge  John og Else-Marie fra Canon om kameraet.

Kameraet har et lidt retro-agtigt look på den firkantede måde. Overfladen er smånubret så du har en fornemmelse af, at det ikke lige smutter ud af hånden på dig, også selvom du måske er lidt fummelfingret. Det er meget rart og behageligt.

Kameraet har en god størrelse der lige er til at putte i lommen og vejer 163 gram, men har alligevel en tyngde så du føler, det er et godt, gedigent stykke kamera.

En af de features der er særligt ved IXUS’en er kameraets lysfølsomhed der gør det muligt også at tage fotos når der ikke er meget lys. Hvem har ikke prøvet at fotografere 3 kridhvide spøgelser på en sort baggrund, mens det man ville forevige var 3 familiemedlemmer foran (f.eks) en smukt oplyst Pantheon i Rom? Med IXUS’en kan du nu fange ansigtstrækkene på din familie OG se Pantheon i baggrunden.

Toldboden bød på lakserilette og muligheden for at teste kameraets evner til at tage madpornofotos. Desuden demonstrerede John fra Canon hvor let du overfører fotos fra IXUS’en til f.eks din iPad via WiFi. Det er virkelig en fordel, at du ikke skal bruge størstedelen af tiden med dine billeder på at overføre dem fra kameraet! Hvis du er i nærheden af et wifi og har sat din Facebook og Twitter account op på kameraet overfører du superlet dine billeder direkte fra kameraet til f.eks Facebook.

Natten var stadig ung, så næste punkt på programmet var en sejltur gennem et mørkt, smukt og vindstille København med Flyvefisken til Rubys.

En af fordelene ved moderne compact kameraer er, at de typisk har en række forprogrammerede scener lagt ind. IXUS’en har 58 forskellige scener den genkender, når du har sat den på AUTO, bla. når du fotograferer i sne og andre meget hvide omgivelser eller feks fyrværkeri. Desuden kan du manuelt vælge mellem 16 forskellige scener, hvis der er bestemte ting i motivet du gerne vil fremhæve.

Det kan godt tage lidt tid lige at lære at bruge de manuelle scener, men når du har det, giver det rigtig meget fleksibilitet uden at du nødvendigvis skal være ekspert i lukketider og den slags.

En af de ret sjove scener der findes i IXUS’en er fish-eye effekten

Hvis du normalt er fan af at fotografere med din smartphone og de fordele der typisk er ved det, vil du nok sætte pris på et Canon IXUS 510 HS. Kameraet låner nemlig fra smartphones på to ret så vigtige områder:

  1. Ved at have en touchskærm der gør, at du selv kan bestemme, hvor i billedet det skal være skarpt og hvilket punkt i billedet lyset skal indstilles efter. Desuden sparer det dig for nogle knapper, og hvis du er vant til en smartphone vil det være genkendeligt og let at navigere rundt i.
  2. Ved at gøre upload af billeder til dine andre platforme + til sociale medier nemt. Det er ærgerligt, hvis 80% af den tid du bruger på dine billeder går på at uploade til din computer frem for bare at tage dem og kigge på dem og dele dem.

Desuden er det et fiks lille kamera at have i lommen eller i håndtasken som tager rigtigt gode billeder. 

Du kan finde Canon IXUS 510 HS Digital Camera på f.eks. Amazon hvor det koster ca. 2900 kr.

1 Svar
  • Thomas Mouritsen
    maj 15, 2012

    Det er fikst at det og blilver sikkert snart standard på digitale kameraer. Men det er muligt at købe et EyeFi SD kort som også har indbygget WiFi og kan uploade til en masse forskellige ting. Ulempen er dog at kortet skal i computeren for at blive konfigureret. Men man behøver altså ikke at købe et nyt kamera for at få WiFi upload af billederne.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *