Hvad pokker er YouTube Music og YouTube Premium?

af

Google har netop lanceret deres nyeste streaming-tjenester i Danmark, nemlig YouTube Premium og YouTube Music. Elektronista hjælper dig med at få et overblik over, hvad de kan, og fortæller hvorfor særligt YouTube Premium er rigtig god valuta for pengene.

G

oogles to nye streaming-tjenester er YouTube Music, en slags Spotify-klon, og YouTube Premium, en reklame-fri udgave af YouTube. Du kan enten købe dem hver for sig eller få det hele samlet i én pakke.

Googles svar på Spotify er fyldt med gode idéer

YouTube Music giver dig det sædvanlige store udvalg af musik, men det som er rigtig smart ved YouTube Music er hele YouTube-delen.

Du får nemlig også serveret alle musikvideoerne fra de forskellige kunstnere, liveoptrædender og remixes, som findes ude på YouTube. Det hele samles under den samme kunstner, så du både kan se og lytte til alt, hvad der er relateret til den enkelte musiker. Har du ikke mulighed for at se musikvideoerne, kan du slå ‘video’-delen fra og bare høre musikken. Det er specielt smart, hvis du vil høre en hel koncert eller lave en playliste af forskellige live-optagelser og remixes.

Aldrig mere reklamer på YouTube

Googles anden nyhed er YouTube Premium. En streamingtjeneste der først og fremmest fjerner alle reklamer på YouTube.

Udover det får du også en masse andre rigtig smarte funktioner, såsom at videoer fortsætter med at spille, selvom du ikke er i YouTube app’en, du kan downloade videoer og se dem offline, og så får du adgang til YouTube Originals, som er originale tv-serier, som YouTube har produceret i samarbejde med de mest populære personligheder i verden. Der er alt fra reality til game-shows og en ny udgave af Karate Kid med nogle af de originale skuespillere.

Det er en underlig blanding af services, men hvis du er træt af reklamer på YouTube, er det alle pengene værd.

Priser, pakker og hvad med Google Play Music?

Men hvad skal du så købe?

Svaret er faktisk ret simpelt: Du skal købe YouTube Premium, og det skal du, fordi du med YouTube Premium får helt gratis adgang til YouTube Music.

Hvis du aldrig nogensinde bruger YouTube, og bare vil have en streamingtjeneste til musik, kan du sagtens købe YouTube Music helt alene. Men der hvor du får absolut mest for pengene er med YouTube Premium, hvor du får begge tjenester til 120kr om måneden (150kr om måneden for familiepakken med op til seks personer i din familie).

Og hvis du er en af de få personer, der brugte Google Play Music som din foretrukne musiktjeneste, så bare rolig. Den forsvinder ikke i morgen. Men Google har meddelt, at deres ambition er at flytte alle nuværende funktioner fra ‘Play Music’ over i YouTube Music, og når det sker, så vil de lukke ned for Google Play Music.

No tags Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *