Snapchats brugere er mere lykkelige end Facebooks

af

Ny amerikansk analyse synes, at Snapchat kun overgås af personlige face-to-face kontakt.

 

snapchat gratis foto

I

de seneste år har vi gentagne gange set store overskrifter om, at Facebook skulle opleve en masseflugt af især unge brugere. De skulle flytte til andre sociale medier, fordi Facebook er begyndt at være for kedelig – og fordi teenagerne ikke ønsker at blive venner med deres forældre og overvåget af dem på Facebook.

Uanset om unges flugt fra Facebook skulle være korrekt, kan deres ”exit” også skyldes en helt tredje ting: En ny undersøgelse viser nemlig, at Snapchat-brugere føler sig mere lykkelige end brugere af apps til andre sociale medier som f.eks. Facebook.

Ifølge analysen fra University of Michigan synes de unge, at den bedste kommunikation (stadig) fås via ansigt-til-ansigt-kontakt med andre mennesker. Den næstbedste er Snapchat.

I begyndelsen havde Snapchat ry for næsten udelukkende at blive brugt af teenagere til at udveksle nøgenbilleder og frække bemærkninger – det såkaldte ”sexting.”

I dag har den hurtigt-gående beskedplatform ændret profil. Nu bruges den vidt og bredt til at kommunikere og interagere med venner om alle mulige ting.

Af samme grund er Snapchat vokset til at blive en seriøs konkurrent til Facebook, der forgæves forsøgte at købe rivalen sidste år. I øjeblikket har Snapchat over 100 millioner aktive brugere hver dag!

Den nye analyse er offentliggjort i det seriøse medie Information Community & Society. Analysen er en af de første af sin art, der ser nærmere på sociale medier, og hvordan de påvirker brugernes humør.

Undersøgelsen er dog ikke vældigt stor. Den omfatter 154 college studerende med smartphones. Deres sms’er er blevet udvalgt og undersøgt tilfældigt i en periode på to uger. De studerende er f.eks. spurgt, ”hvor negativ eller positiv, føler du dig lige nu?” Eller ”hvor behagelig eller ubehagelig var din seneste social media kontakt?” Forskerne fra University of Michigan analyserede svarene og konkluderer, at Snapchat brugere er mere lykkelige og positive end dem på Facebook.

Undersøgelser som denne skal naturligvis tages med et stort gran salt, men den er lidt interessant i forbindelse med en nylig historie fra Journal of Social and Clinical Psychology. Den indikerede, at der kunne være en forbindelse mellem Facebook og bruges mentale problemer….

http://www.mlive.com/news/ann-arbor/index.ssf/2015/10/snapchat_makes_users_happier_t.html

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *