SONY XPERIA S TABLET TÅLER VANDSTÆNK OG FEDTEDE FINGRE

4 Min læsning

Af Cecilie Henriksen

Det kan ind i mellem virke som om der findes én og kun én udbyder af tablets, men andre producenter begynder at røre på sig. Sony har bl.a. tænkt på, at en tablet ikke altid er i hænderne på en motorisk sikker voksen uden våde genstande i miles omkreds og har tilpasset deres Xperia S tablet efter det. 

Egentlig er en tablet en uhyre enkel ting. Den er flad, den giver adgang til apps og internet, og den har touch skærm. Bum.

Så hvordan bærer man sig lige ad med at skille sig ud fra mængden som tabletproducent? Man kan gøre som Sony har gjort med deres Xperia S tablet og lave den ene side lidt tykkere end den anden, som om der er foldet lidt af skærmen bagom. Ikke meget, bare et par millimeter og bare tilstrækkeligt til, at den skiller sig lidt ud. Pænhedsmæssigt gør det på en eller anden måde Xperia’en til en elegant tablet.

At tabletten er lidt tykkere i den ene side gør (grundet vægtstandprincippet), at tabletten føles lettere, når du holder den i én hånd (i den tykke side), hvilket du jo typisk gør hver gang du skal skrive noget på den med den anden hånd. Det har overraskende stor og behagelig betydning. Desværre sidder både tænd/sluk plus volumenknapperne samlet øverst i højre hjørne, hvilket betyder, at du let at komme til at ramme forkert.

Sony har gjort deres Xperia S tablet sprøjtsikker, hvilket er ganske smart, for mon ikke de fleste tablets i virkeligheden lever en usikker tilværelse i køkkener og i hænderne på fummelfingrede børn? Derfor giver det jo også mening, at tabletten kan holde til, at der lander lidt saft på den eller at den tåler at bliver rørt ved med en fedtet bagefinger. Det betyder ikke, at du kan tage Xperia’en med på dybthavsdyk, men at den altså tåler brug og ikke falder fra hinanden hvis der kommer et par regndråber på den. Alle porte til diverse stik skal dog være lukkede, når man vælger at sprøjte med vand.

Du kender det fra din pc, at du kan have forskellige log ins til den samme computer. Det samme har Sony gjort muligt på Xperia’en. Da der nu er mange børn der er storforbrugere af tablets, er det vældig praktisk, at forældrene kan sætte en børnevenlig profil op på tabletten, så barnet ikke forvilder sig ind på nogle forbudt-for-børn-sites eller kommer til at købe smølfebær for en halv million. Du vælger helt enkelt bare hvilke applicationer og widgets barnet skal have adgang til, og så er det det.

Brugen af Sony Xperia S tabletten kører derudaf uden slinger i valsen. Den er hurtig, den 9,4 tommers store skærm har en flot skærmopløsning og trykfølsomheden i skærmen er meget fin. Den kører på Android, hvilket som sædvanligt betyder, at man har relativt stor mulighed for selv at tilpasse. Desuden har den et 8-megapixel kamera både på forsiden og bagsiden. Intet at klage over dér.

Midt for på bjælken nederst i skærmen findes to ikoner, hvor du selv kan skræddersy indholdet. Det ene giver adgang til en hel række genvejsfunktioner som du selv kan sætte op med feks lommeregner, klip, kopier osv og det andet er superhighway’en til din absolut mest brugte application. Det sætter du naturligvis også selv op.

Med Sony Xperia S tabletten vænner du dig hurtigt til de små genvejsknapper der findes i en bjælke nederst på skærmen. I venstre side finder du knappen der lister alle ting du har kørende i dette øjeblik (og lukke nogle af programmerne blot ved at slide dem til venstre) sammen med en “Home” knap der fører dig til din hjemmeskærm. Til højre finder du nogle iconer der gør dig opmærksom på, når du har modtaget mail osv.

Rigtig mange mennesker vakler – forståeligt nok – mellem om de skal anskaffe sig en bærbar computer eller en tablet. Sony har med deres tastatur-der-er-indbygget-i-tablet-coveret gjort det en hel del lettere at vælge en tablet frem for en computer. For os der har overgivet os til tablets er det også smart, da jeg ikke tror der findes specielt mange fans af at skrive på et touchskærmstastatur.

En feature som nok er ret unik ved Sonys Xperia tablet er remote control funktionen. Også den kan du skræddersy, så du ikke bare styrer fjernsynet med den, men så du med ét enkelt klik kan sætte hele hjemmebiografen med tv, blue ray og surround sound i gang. Det er ret enkelt at sætte op, men det kræver nok, at du er en større tv-entutiast end jeg er.

Alt i alt er Sony Xperia S tabletten en rigtig brugbar tablet, hvor der virkelig er tænkt brug ind i funktionaliteten og den har mange smarte, små features. Det eneste jeg kan blive lidt træt af er at tænd/sluk knappen sidder så tæt på volumenknappen. De meget techy blandt os vil sætte stor pris på, at man (fordi det er en Android tablet) kan sætte så meget op selv. De ikke så techy blandt os kan bare vælge at ignorere alt det, der kan tilpasses

Sony Xperia S tablet kan købes her og priserne starter ved 3.300 kr

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × three =

No Comments Yet.