Spilanbefalinger: Gå foråret i møde med tre spil du ikke må gå glip af

5 Min læsning

Selvom vi er gået over til sommertid og foråret er kommet, så er der stadigvæk masser af god spilunderholdning at finde inde foran fjernsynet. Elektronista guider dig til tre af forårets helt store spil, du ikke må gå glip af.

1. Japanske “Bravely Default 2” er et kærlighedsbrev til fans af 90er rollespil

I løbet af 90erne blev genren “JRPG” eller “Japanese Role Playing Game” cementeret, som en af de vigtige og indflydelsesrige genre. Det er den paraply hvor spil, som Final Fantasy, Dragon Quest og Persona hører til. Den slags spil, hvor heltene og skurkene på skift angriber hinanden, og hvor strategi er vigtigere end hurtige reflekser.

Det var en genre som var umådeligt populær gennem 90erne og starten af det nye årtusinde. Siden da har genren ikke været dominerende på samme måde, og derfor vil det nye spil “Bravely Default 2” være som et varmt tæppe og lun kop te for fans af “JRPG” genren.

For “Bravely Default 2” har nemlig alt hvad fans kan drømme om. Der er et fortryllende fantasy-univers, med et kongerige på kanten af krig, en helt der ikke kan huske hvem han er og selvfølgelig et storslået eventyr hvor du skal ud og redde verden. Historien som “Bravely Default 2” ligger for dagen er ikke særligt nyskabende, men den er motiverende og sørger for at give dig en grund til at udforske de mange forskellige steder, som du ender med at besøge.

Det er dog kampsystemet, som er Bravely Defaults helt store genistreg. For udover at du og skurkene på skift angriber hinanden. Så kan du også “gemme” dit angreb til næste tur, og dermed spare flere angreb op i træk. Det betyder, at du godt nok ikke kan gøre noget i en, eller flere, ture men pludselig kan du sende altødelæggende angreb efter dine fjender. Det giver et ekstra unikt strategisk lag i spillet, og gør at de mange kampe får lidt mere variation i sig.

Bravely Default 2 føles på mange måder som et kærlighedsbrev til hele genren, der blev populær gennem spil som Final Fantasy og Dragon Quest. Det er ikke et spil, der byder på store overraskelser eller inovationer. Det er derimod et spil der er meget stolt af at holde sig til traditionerne og ikke bevæge sig udenfor dem.

Så hvis du også savner de gamle rollespils-dage, så vil du med Bravely Default 2 få en tidslomme, der kan give dig lige det du søger.

Bravely Default 2 fås til Nintendo Switch og er set til 397,-kr.

2. Legendarisk spilfirma fejrer stort jubilæum med “ukendte” klassikere

Spilfirmaet “Blizzard Entertainment” er for rigtig mange dem som skabte Diablo-serien og det kulturdefinerende World of WarCraft. Men før at “Blizzard Entertainment” var den globale gaming-stormagt så var de et mindre spilfirma der havde nogle spilserie, som i dag er gået i glemmebogen.

De tre spil er Blackthorne fra 1994, Rock N Roll Racing fra 1993 og The Lost Vikings fra 1992. Alle tre spil udkom på en lang række forskellige platforme, lige fra PC til Nintendo og Segas spilkonsoller på markedet dengang.

De spilserier bliver nu fejret i firmaets 30 års jubilæums udgivelse, hvor de tre spilserier der startede det hele for Blizzard bliver taget under kærlig behandling i “Blizzard Arade Collection”. Og med kærlig behandling betyder det ikke bare, at de gamle spil bliver genudgivet på moderne platforme. Det er en komplet samling af alle de forskellige udgaver af de tre spil, med hver af de små unikke ændringer der var imellem dem. Hvert spil har også et enormt udvalg af de originale tegninger, der blev brugt til at designe spillenes univers og der er endda også mini-dokumentarer om deres tilblivelse.

Selvom spillene i sig selv er af ældre dato, så er de stadigvæk sjove at spille og specielt The Lost Vikings og Blackthorne er to helt forrygende spil, som på mange punkter stadigvæk føles moderne.

The Lost Vikings er selv næsten tre årtier efter sin udgivelse en tidløs klassiker

Hvis du elsker Blizzard for spil som Diablo og WarCraft, så bør du tage et kig på “Blizzard Arcade Collection” for at se hvor det hele begyndte. Er du derimod en som spillede The Lost Vikings på din Super Nintendo for tre årtier siden, så vil du finde nostalgi i overflod i denne genudgivelse der vil vække alle de dejlige minder fra dengang.

Blizzard Arcade Collection fås til Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch og PC.

3. Ikonisk Playstation-karakter tager på sit hidtil mest imponerende eventyr

For rigtig mange ældre Playstation-fans så er Crash Bandicoot et af spilmaskinens definerende højdepunkter. De udfordrende platformsspil var gennem Playstation 1’s levetid med til at definere maskinen og Crash Bandicoot blev spilmaskinens uofficielle maskot.

Nu mere end tyve år senere kan et nyt spil findes på butikshylderne i form af “Crash Bandicoot 4: It’s About Time”. Faktisk så udkom spillet allerede i 2020, men er nu blevet genudgivet på Playstation 5 og Xbox Series X / S, i en opdateret udgave med en masse nye grafiske tricks så alting står endnu skarpere end før.

Crash Bandicoot 4 er dog, uanset hvilken udgave du spiller, et imponerende stykke håndværk. Fra første sekund i selvskab med spilet er det tydeligt, at der er lagt en masse energi i at tage det fundament der i 1996 gjorde det første spil til en klassiker, og trække det ind i den moderne verden. Seriens sjæl er velbevaret og løftet nænsomt ind i 2021.

For alle de definerende kerneelementer er stadig at finde i Crash Bandicoot 4. Det er stadigvæk et utroligt udfordrende spil, der kræver præcision og overblik. Det er også et spil der belønner de spillere som opsøger hver eneste skjulte afkrog i banerne, og belønningen er endnu flere baner i et spil som i forvejen er en overflod af baner, idéer og varierende oplevelser.

Crash Bandicoot 4 er et kæmpe enormt kærlighedsbrev til alle fans af Crash Bandicoot, der sad foran fjernsynet tilbage i 1994 og var dybt imponeret over hvad den lille Playstation 1 var i stand til. Det er et spil som tager alle de gamle minder du har om spillet og trækker dem ind i moderne tider.

Uanset om du voksede op med Crash Bandicoot eller aldrig har hørt om ham før. Så bør du kigge nærmere på Crash Bandicoot 4, hvis du savner et lettilgængeligt, til tider udfordrende, og sjovt spil.

Den nye udgave af Crash Bandicoot 4 fås til Xbox Series X / S og Playstation 5.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 1 =

1 Comment