Stor guide til forårets bedste spil

5 Min læsning

Elektronistas spilekspert Mikkel Winther guider til de bedste spil på markedet lige nu.

Brutalt og krævende ninjaspil vil presse dig til det yderste
(Sekiro: Shadows Die Twice fås til PC, Playstation 4 og Xbox One)

Oplevelse med at spille Sekiro: Shadows Die Twice kan bedst koges ned til at sidde i en sofa og råbe bandeord i en uendelig strøm.

Sekiro er det nyeste spil fra skaberne af det notorisk svære Bloodborne og kultserien Dark Souls. Alle de spil har det tilfælles, at de er ualmindeligt svære, og der giver ikke givet ved døren. Som en af de sidste ninjaer tilbage, er det din opgave at beskytte den unge konge fra dem der vil have tronen og magten.

Det gøres ved, at du bevæger dig igennem et hav af smukke landskaber, og kæmper mod andre ninjaer, soldater og monstre. Men i Sekiro er du ikke bare en ninja med et sværd. Du har også en kunstig arm, der i løbet af spillet kan blive udskiftet med alle mulige gadgets. I stedet for en arm kan du få en flammekaster? Eller hvad med en ny arm der kan skyde med et reb, så du kan svinge dig rundt i spillet? Du får mange gadgets i Sekiro, og du får brug for dem. For spillet er brutalt, svært og fuldkommen nådesløst.

Sekiro er et spil, der kræver tålmodighed og koncentration mere end noget andet. Det vil have dig til at tage velovervejede beslutninger, hver gang du møder en modstander. Og det er alle sammen velovervejede beslutninger, der skal træffes med øjeblikkelig varsel, midt under en hektisk sværdkamp mod andre fjender. Hver eneste kamp i Sekiro handler nemlig om én ting: At overrumple din modstander.

Hver modstander skal udmattes med så mange angreb som muligt, så de bliver udmattede. Når du har udmattet dem, kan du sende det afgørende angreb ind og besejre din modstander. Det er intenst og nervepirrende, som få spil kan være. For hver eneste fjende i spillet, uanset hvor ubetydelig, kan udgøre en meget reel trussel, hvis du ikke er oppe på dupperne. For reglerne om at blive udmattet gælder også for dig, så du skal hele tiden være offensiv og gøre din modstander udmattet, så du ikke selv bliver det af at spille for defensivt.

Hvis du vil have en udfordring, der får dig til at sidde på kanten af sofaen, råbe af fjernsynet og føle dig som den største kriger nogensinde, når du endelig får gjort det af med en svær modstander, så er Sekiro: Shadows Die Twice spillet, du har ventet på.

Yoshis håndlavede eventyr er magisk underholdning fra start til slut
(Yoshi’s Crafted World fås til Nintendo Switch)

Nintendo har en næsten magisk evne til at skabe charmerende verdener og figurer. Med det nyeste Yoshi-spil gør de det så overbevisende, at det ikke er til at tro, at det bare er grafik på dit fjernsyn og ikke en ægte verden af pap, stof og knapper, du bevæger dig rundt i.

I Yoshis Crafted World styrer du den ikoniske grønne dinosaur igennem et bredt udvalg af baner, alle sammen med et perfekt håndlavet udtryk, imens du kaster æg efter fjender og løser opgaver i spillets verden. Hvert øjeblik i Yoshis Crafted World er fyldt med charme. Alt lige fra den glade og struttende musik til det farverige visuelle udtryk og op til selve oplevelsen af at bevæge Yoshi rundt er så charmerende, at det er umuligt ikke at sidde med et kæmpe smil hele tiden.

Selvom Yoshis Crafted World ikke er et specielt krævende spil fyldt med umulige forhindringer, så er det underholdende fra start til slut. Ikke alene i kraft af dets fantastiske visuelle stil, men også fordi det bare er fundamentalt sjovt at spille. Det er en perfekt balancegang mellem sjove og tilpas udfordrende baner, der gør sig perfekt til store og små fans.

Devil May Cry 5 er et overflødighedshorn af action og dumme one-liners
(Devil May Cry 5 fås til Xbox One, PC og Playstation 4)

Hvis du kan lide action, one-liners som taget ud af 80’erne og vil have et spil, der kan give dig kamp til stregen, er Devil May Cry 5 spillet, du ikke må gå glip af.

I Devil May Cry 5 spiller du som en trio af dæmonjægere. Den legendariske dæmonjæger Dante, der har reddet verden et utal af gange, halvdæmonen Nero og den mystiske V, der læser poesi og kan kommandere dæmoner til at angribe for ham. De tre tager kampen op mod en dæmonkonge, der har forvandlet menneskeheden til støv og truer med at ødelægge universet.

Det betyder selvfølgelig, at trioen af dæmonjægere skal tæske sig igennem dæmonfyldte byer og dæmonernes højborg, der er fyldt med ulækre monstre. Alle du møder skal tæskes godt og grundigt, og det er her, at Devil May Cry 5 leverer kvalitet i overflod. Hver af de tre dæmonjægere har deres helt egen unikke stil, og hver af dem er så komplekse og fyldt med unikke angreb og teknikker, at de hver især kunne bære deres helt eget spil.

Spillets tempofyldte action er pakket ind i en uhøjtidelig historie, der er mere interesseret i at servere overdreven, stilet og fjollet action, end det er i at fortælle en seriøs historie. Det er ligesom at se en actionfilm med Arnold Schwarzenegger. Hvis det kan eksplodere og se sejt ud, så har Devil May Cry 5 det.

Selvom Devil May Cry 5 på overfladen er hektisk, propfyldt med overdreven action og en punk-attitude, så gemmer der sig under den larmende heavymusik et komplekst actionspil, der har mere end rigeligt med dybde til at underholde i ugevis.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × two =

No Comments Yet.