Streamingtip- Messiah på Netflix

2 Min læsning

Den dovne del af juledagene er forbi, og du er gået igang med din nye fitnessregime, men du må altså stadig gerne binge en god serie. Jeg så årets første udgivelse fra Netflix på under et døgn. Og serien Messiah var lige noget for mig. Måske også for dig?

Noget af det jeg altid har fundet allermest fascinerende, er hvordan mennesker opfører sig i flok. Hvad der får folk til at føle fællesskab? Hvad får mennesker til at tro? At følge? At forgude et andet menneske? At gøre ting fordi en ideologi, en rockerbande, et fodboldfællesskab, et band, en techvirksomhed, en stamme, en modedille eller en religion dikterer man skal?

Min erfaring er at der ikke nødvendigvis er særlig stor forskel, det er bare forskellige ting at gå op i, forskellige ritualer, forskellige “hellige” handlinger som styrker det som i virkeligheden er grundstammen i religion. At føle fællesskab og skabe mening, hvor der ofte ingen findes.

Er Apple en religion? Samtale med religionsforsker Mikael Rothstein blandt en af de første Elektronista podcasts på Podimo.

Da jeg studerede religionsvidenskab på Aarhus Universitet var det især de nye religioner som jeg var draget af. Jeg skrev opgaver om scientologi, satanisme og om hvordan civil religionen omkring 9/11 blev brugt af magten til at legitimere krigshandlinger i Mellemøsten. Derfor fandt jeg det med det samme interessant at serien Messiah jonglerer med både den karismatiske religiøse lederfigur, med det evigt fortabte ved mennesketilstanden og med religion som politisk løftestang.

Læs andre streamingtips om serier med psykopater.

Hovedpersonen spilles formidabelt af den belgiske skuespiller Mehdi Dehbi. Han tilføjer rollen lige dele karisma, ro, skønhed, provokation og en perfekt mængde mystisk je ne sais quoi. Ville du følge den mand? Would he convert you? Or would he con you? spørger Netflix i traileren.

Lige i hælene på den mystiske måske- måske ikke- Messias er CIA agent Eva Gellar smukt og lidelsesfyldt spillet af Michelle Monaghan. Ved den mystiske fremmede noget vi alle bør vide? Eller er han en manipulerende, farlig, potentiel terrorist eller politisk oprører? Det interessante sker der, hvor vi selv bliver i tvivl. Se serien hvis du er til spænding, mystik og en blanding af Homeland og Wild Wild Country.

Titel: Messiah
Udgivelse 1. Januar 2020
Streamingkanal: Netflix
Afsnit: 10 stk

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + nineteen =

1 Comment