Streamingtips- Kvinder der svindler

2 Min læsning

“Vi har først ligestilling, når der findes ligeså mange dårlige kvindelige ledere som mandlige ledere”. En interessant vending som der kan være noget om. Kvinder der når topposter er ofte endnu dygtigere og flittigere end de mænd, de har konkurreret med for at nå toppen. Så I ligestillingens navn har Elektronista samlet 2 streaminganbefalinger om korrupte, kvindelige snydepelse som lyver, stjæler og manipulerer for penge og magt. (det skulle have været 3, men der var ikke flere).

Elizabeth Holmes- Out for blood in Silicon Valley

Hun var den innovative, unge opfinder, som skulle revolutionere sundhedsbranchen med en ny nærmest magisk måde at diagnosticere sygdomme på fra en enkelt dråbe blod. Elizabeth Holmes var populært forside stof, og formåede at få politiske kontakter meget højt oppe i systemet til at endorse virksomheden Theranos. Men den hypede opfindelse kunne ikke de virksomheden lovede. Medarbejderne blev overvåget. Holmes løj for alle, og pludselig væltede korthuset. Læs mere om HBO serien Out for blood in Silicon Valley her.

Dr. Ruja- The Missing Crypto Queen

Den hyperintelligente, Oxforduddannede jurist lancerede cryptovalutaen OneCoin, som skulle blive endnu større end bitcoin. Alle der investerede var nærmest 100% sikre på at blive millionære og hypen når Dr. Ruja stod på scenen i sine balkjoler var enorm. Men pludselig forsvandt hovedpersonen, hendes lillebror blev anholdt for svindel. Men OneCoin fortsatte sine pyramidespils-agtige aktiviteter i hele verden. BBC har været på jagt efter The Missing Crypto Queen, og det involverer både snyd, svindel, mafia, kosmetiske operationer, grotest rigdom og folk som må gå fra hus og hjem. Du kan lytte til serien, hvor du normalt henter dine podcasts. Jeg har også lavet en story på @elektronistadk på Instagram. (og ja forsiden på Forbes var en advertorial i bulgarsk Forbes betalt af OneCoin ).

Hvorfor svindler kvinder sjældent?

Her var to eksempler på kvinderlige svindlere. Men vi har altså ikke helt ligestilling endnu. Der er ikke mange af dem. Penn State researchers offentligjorde i 2013 en undersøgelse som viste at kvinder simpelthen er mindre tilbøjelige til at være involveret i svindel end mænd. Og når de er, er det ofte i mindre roller. “The findings suggest that placing more women in executive leadership positions in corporations may raise ethical standards. Women are socialized to take fewer risks for business advantage and may feel they are under greater surveillance so they self-censor more,” står der blandt andet i rapporten. Så ja grunden til at kvinder ikke snyder, er de samme som grunden til de rammer glasloftet. Kvinder er ikke opdraget til at tage risiko, de skal være “pæne piger” og de er mere selvkritiske end mænd. Men når det nu er tilfældet, så er det da en virkelig god at ansætte kvinder i topledelse, hvis man gerne vil have en moralsk ansvarlig virksomhed. Det meste af tiden…

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + 15 =

3 Comments
 • Lone
  januar 17, 2020

  Herhjemme har vi da ellers nogle kvindelige svindlere omend i en lidt mindre skala: Anna Castberg og Milena Penkowa er da meget gode eksempler ;)

 • Jakob
  januar 17, 2020

  Og Britta med de 111 millioner

 • K M Troelsen
  april 9, 2020

  Jakob, Britta var jo ikke leder. Så hun passer ikke ind i denne debat.

  Men ja, jeg er med på tanken og jeg tror helt hundrede det er de samme mekanismer der holder os nede generelt, som holder os tilbage fra at svindle. Så ja, når vi får ligestilling, så vil svindelandelen også blive mere 50/50 :)