TAL FAIR I MOBILTELEFONEN

1 Min læsning

Af Leif Bomberg

Vi drikker gerne Fairtrade kaffe og spiser grønsager, der er avlet biodynamisk og under kontrollerede forhold. Så hvorfor ikke også bruge en smartphone, der giver god samvittighed?

fairphone 1 2

Modsat de fleste andre mobiltelefoner, som ofte fremstilles under skrækkelige arbejdsforhold  – tænk f.eks. på Apple historierne – er den nye Fairphone helt ”ren”.

fairphone 4 ny

Ifølge fabrikanten produceres den nemlig under kontrollerede forhold og af råmaterialer (bl.a. titan og tantal), som ikke er udvundet ved rovdrift. Desuden kommer Fairphone med et effektivt genbrugsprogram.

Nok så interessant er, at Fairphone vil praktisere en åben-dørs politik. Via Fair Pris vil køberen kunne se helt transparent, hvad telefonen koster at producere, hvem der tjener hvor meget undervejs til forbrugeren osv.

fairphone 2 ny stor

Selve Fairphone telefonen er lidt mere almindelig i sine præstationer. Den kommer med  4.3” display, 4-kerne processor, 16 GB RAM og det nye Android 4.2.

Om prisen på 325 GBP (knap 2.800 kroner) så er fair nok, må køberne vurdere. I hvert fald kommer Fairphone på markedet i Europa til efteråret…

http://buy-a-phone-start-a-movement.fairphone.com/en/fairphone-excl-charger.html

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 3 =

1 Comment
  • David Jamal Duhalde Rahbæk
    juni 21, 2013

    Nu er det 325 €, altså EURO og ikke britiske pund, der er tale om. Dvs 2425 kr og ikke 2842 ;-)