TEENAGERE FLYGTER FRA FACEBOOK TIL INSTAGRAM

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Rygterne har været verseret længe, men ny analyse dokumenterer, at amerikanske teenagere er trætte af Facebook.

Dislike Holzstempel

Timingen kunne næsten ikke være værre for Mark Zuckerberg og Facebook.

Det er kun godt en uge siden, at Facebook annoncerede, at man ville åbne sig mere for teenagere, så de får større frihedsgrader end tidligere på verdens største sociale netværk.

Et strategisk træk fra Facebooks side for at tiltrække flere helt unge i en tid, hvor Facebooks gennemsnitlige bruger bliver ældre og ældre. Den hurtigst voksende aldersgruppe på Facebook er således mennesker fra 40 og opefter.

Så kom bomben alligevel i går fra den amerikanske investeringsbank Piper Jaffray.

Den foretager hvert halve år en analyse blandt mange tusinde teenagere i USA, hvor man bl.a. spørger om deres vaner med hensyn til sociale medier.

Indtil for et år siden var Facebook den ubestridte førerhund blandt unge amerikanere, men Zuckerbergs livsværk har siden tabt næsten halvdelen af sine fans.

De helt nye tal for efteråret 2013 viser, at kun 23 pct. af USA’s teenies udpeger Facebook som deres vigtigste sociale medie. For et år siden var samme tal 42 pct. og i foråret 33 pct.

facebook og us teenies

Den præcist omvendte trend har Facebook-ejede Instagram oplevet. I efteråret 2013 var den populære fototjeneste vigtigst for 12 pct. af amerikanske unge. Nu har Instagram erobret 23 pct – præcist samme niveau som Facebook.

Vigtigste sociale medie for amerikanske teenagere i øjeblikket er Twitter med 26 pct, der dog også må notere et fald i interessen.

Alle andre sociale medier inklusive Google+, Pinterest, Tumblr, Linkedin osv. er tilsyneladende uden nævneværdig interesse hos USA’s unge.

Tallene i denne artikel er amerikanske, og man kan næppe overføre dem direkte til danske forhold, hvor Facebook har en langt stærkere dominans, og Twitter er lille sammenlignet med USA.

Omvendt viser tallene en trend, som sagtens kan være den samme på vores breddegrader…

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − five =

1 Comment