Kunstig intelligens analyserer din hud gennem selfies

af

Fransk apotekermærke har udviklet en app, der analyserer huden ved at scanne den – og hjælper dig med at sammensætte en personlig hudpleje-rutine. Elektronistas Josefine Silke Ekelund har prøvet appen ”Effaclar Spotscan” fra La Roche-Posay.

Appen kaldes ”Hudlægen i Baglommen”, og selvom den selvfølgelig ikke kan erstatte en hudlæge, kan den være et første skridt på vejen for at komme problemer med  huden til livs.

Appen er udviklet i tæt samarbejde med hudlæger, og selve scanningen og analysen af huden baserer sig på en patenteret algoritme, der kan identificere urenheder og bumser, både for dem der er stærkt angrebne og dem, der næsten ingen har.

Alt det kræver er tre selfies taget gennem appen, og det er i den forbindelse, at det går det op for mig, hvorfor en app som denne er tiltrængt: det er meget grænseoverskridende at lade mit nøgne ansigt fotografere uden nogen som helst form for make up til at dække den skinbarlige sandhed om min hud.

Jeg får meget sjældent urenheder og allievel føles det så grænseoverskridende, at jeg må tjekke op på datapolitikken ift. om hvorvidt billederne gemmes (det gør de ikke), og jeg kan kun gisne om, hvordan det så må føles for personer, der har større udfordringer hudmæssigt end jeg, at skulle bede om hjælp til huden i fx en butik.

Appen scanner ansigtet fra tre sider og herefter fremkommer et overblik over eventuelle urenheder og, i mit tilfælde, to produkter der vil passe til netop min hud. Analysen stemmer godt overens med mit egen anskuelse af min hud – at den er tør og har brug for ekstra fugt, og at de små paranteser som på billedet herover, der indikerer urenheder, heldigvis er forsvindende få, men stadig kræver daglig rensning for ikke at blive flere.

Det estimeres dog, at 80% af alle teenagere og 40% af alle voksne døjer med uren hud i en eller anden grad. 

Jeg var heldig at gå gennem mine teenageår med perfekt babyhud, men i perioden efter mit barns fødsel blev jeg pludseligt ramt hårdt, og det kom bag på mig, hvor hæmmende uren hud kan være – især som voksen.

I sådanne tilfælde ville appen her have været kærkommen, fordi den giver mulighed for at give os kvalificeret viden og personlig rådgivning inden for et felt, der ellers kræver lidt mod og fysisk opsøgen at få.

Det føles lidt specielt at lade sig scanne af appen, men det er helt klart ikke det sidste, vi har set til kunstig intelligens i skønhedsindustrien og alt i alt forenkler det hele processen med at skulle finde produkter til netop min hud, og den slags lifehacks er vi glade for hos Elektronista.

Hvis du vil høre mere om kunstig intelligens i skønhedsindustrien og de bedste gadgets til selvforskønnelse, handler Elektronista Podcast #296 netop om dette. Med i studiet er skønhedseksperten Anette Kristine Poulsen.

På baggrund af analysen fra appen har vi modtaget produkter fra La Roche Posay til test. Denne artikel tester dog kun appen og dens resultat ift. hudens reelle tilstand. Du kan finde mere om appen og produkterne fra La Roche-Posay her.

2 Svar
  • Mette
    juni 14, 2019

    Lyder som en sjov ide – kan ikke finde appen dog

  • Johansen
    juni 24, 2019

    Sjov idé – kan dog, ligesom Mette, heller ikke finde appen…

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *