Intelligent personlig assistent

af

Er du klar til at få dig en intelligent personlig assistent? Altså en digital hjælper eller måske partner? Ellers bør du gøre dig klar, for de er på vej fra alle it-giganter.

E

n intelligent personlig assistent (IPA) er en software agent, der kan udføre opgaver for dig. Disse opgaver og løsninger er baseret på information fra online-kilder, tidligere input fra dig og GPS/lokation.

Vi kender Apple’s Siri og Google’s Google Now, Samsung’s S Voice, LG G3’s Voice Mate eller BlackBerry’s Assistant. Men der er tale om nye generationer af disse stemmestyrede virtuelle personlige assistenter, og de er ikke nødvendigvis integreret i din telefon.

Som udgangspunkt kan du bede din assistent om at styre alt, hvad der kan gives online adgang til. Skrive og gemme noter, booke rejser, sende blomster og de selvfølgelige ting, som styring af klima, lys og lyd i hjemmet. De er stemmestyrede, så du skal øve dig på at sige ordrer ud i et evt. mennesketomt rum. Flere af disse IPA’s anvendes som samtaleanlæg og placeres i alle rum, så du fra egen seng kan sige ”Hello XXX, please wake up the teenagers”. De er personlige på den måde, at det er din assistent, der lærer dine vaner og ønsker at kende. Din IPA foreslår selv, om elkedlen og TV’et skal tændes, kender dine favoritprogrammer og husker selvfølgelig vigtige fødselsdage og kan foreslå gaver.

Eksempler på disse nye IPA´s er Mycroft, der bygger på open source. Cubic til android, Amazon Echo og den stilfulde Google Home (læs også Digital højtalerassistent til dit køkken – Elektronista). De ligner clockradioer eller små højttalere og nogle er mere stilfulde end andre.gatebox

Hos Japanske Vinclu er man gået skridtet videre og har lavet en hologram-version. Gatebox er en kvindelig manga-lignende IPA.

Personligt vil jeg byde en intelligent assistent velkommen. Jeg har dog en vis skepsis mod en digital partner, selvom det lyder fristende, når de beskrives som “Sociale robotter, der er i stand til at indgå i menneskelige og følelsesmæssige relationer” og kan “Afkode verbalt sprog og kropssprog for derefter at reagere på disse signaler”!!!. Se eventuelt også Jyllands-Posten Indblik den 14.05.2016

Min bekymring går mere i retning af, om man får modspil og inspiration fra denne partner. Men det er vel bare et spørgsmål om avanceret software og indstillinger. Softwareopdatering får en helt ny betydning. Er du klar?

1 Svar

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *