Slut med håndvask, lugt og gråtoner- Vi tester vaskemaskinernes Rolls-Royce

af

Tøjvask er for de fleste et tidskrævende hverdagsonde, men jo selvsagt også en nødvendighed for os alle. I takt med øget fokus på udvikling af ny teknologi har vaskemaskinefabrikanterne søgt at fjerne de parametre, der gør det til en sur pligt at vaske tøj og derved gøre hverdagen langt lettere for forbrugeren. Elektronista’s Josefine Ekelund er ingen undtagelse – hun hader at vaske tøj, og satte sig derfor for at teste, om vaskemaskinernes Rolls-Royce, Siemens iSensoric, kunne gøre oplevelsen bedre.

H

vad er det mest irriterende ved at vaske tøj? Er det ventetiden? Eller at du ved du skal være hjemme i det tidsrum du vasker tøj , fordi tøjet skal tages ud så snart det er færdigt, så det ikke bliver krøllet eller ildelugtende? For mig er begge dele væsentlige parametre, men jeg kan komme i tanke om en del flere: Først og fremmest er det irriterende at skulle gamble med sit tøj i fine silke- og uldkvaliteter i valget om hvorvidt det skal sendes til rens (den dyre og omstændelige løsning) eller om det skal vaskes i vaskemaskinen, vel vidende at resultatet kan blive, at din yndlingssilkeskjorte mister sin glans og aldrig bliver helt fin igen.

Derudover er der problemet med sportstøj, der bare aldrig rigtigt bliver rent, trods diverse specialvaskemiddeler, fordi det ofte kun tåler 30 grader, men måske har brug for mere for at komme af med svedlugt ect. En hel del vaskemaskiner vasker universelt på den måde, at alt tøjet får samme ukærlige behandling, samme mængde vand og grad af centrifugering og det er ofte årsagen til, at hvert fald mit tøj hurtigt bliver slidt og mister den sprødhed det havde, da det var nyindkøbt.

Siemens iSensoric lover mig, at det skal være slut med ovenstående problematikker og derudover udgør alle dens specifikationer tilsammen lidt af et lifehack idet der er nogle der har gjort sig den ulejlighed, at udrydde alle de irriterende ting, der er forbundet med at vaske tøj.

siemens_1_720x415px_lowres

Først og fremmest er begge maskiner fremragende eksempler på Internet of things-fænomenet, fordi de på fabelagtig vis kan kobles til appen Home Connect, så den som en slags magisk fjernbetjening kan styre hvornår ex. en vask skal sættes i gang, også selvom jeg er langt hjemmefra. Det har vist sig især at være en fordel, hvis man er flere i husstanden der sjældent er hjemme og derfor har tilsvarende mindre tid til at vaske. Vaskemaskinen kan ex. indstilles til at være færdig med at vaske om morgenen når man står op, så vasketøjet er klaret og tørt når man igen er hjemme efter arbejde. (Bare rolig, den forstyrrer i så fald ikke din nattesøvn – den er nemlig usandsynlig tyst og dermed også særdeles lejlighedskompleks-venlig).

Bag Isensoric-navnet gemmer sig en anden smart feature: Et netværk af sensorer analyserer på avanceret vis hvor stor en mængde tøj der er i vaskemaskinen, hvor snavset det er og hvilke pletter det måtte have på sig, udfra 16 (!) forskellige pletprogrammer. Da jeg tog maskinen i brug første gang hældte jeg ublu mænger vaske- og skyllemiddel i, fordi den derefter selv doserer nøjagtigt hvor meget der skal bruges og tilpasser de fremtidige vaske herefter. Slut med at undersøge hårdhedsgraden af vandet i dit område (ikke at jeg nogensinde har gjort mig den ulejlighed) og slut med at skulle bekymre sig om nøjagtig dosering af sæbe (det har jeg faktisk gjort, fordi det øger energiforbruget ved for stor mængde).

Vaskemaskinen er virkelig god ved fine tekstiler og jeg betroede den opgaven at vaske en højt skattet silkekjole. Det var som om vi i dette øjeblik indgik en tavs aftale, vaskemaskinen og jeg, og den holdt sit ord – min kjole var vasket så nænsomt, som jeg ikke engang selv kunne have gjort det ved en vask i hånden. Dertil formåede den at fjerne lugten fra en for længst afskrevet løbetrøje (der kun have undgået udsmidning grundet en særlig god løbstid gemmenført i denne trøje) og så syntes jeg ikke, jeg på nogen måde kunne forlange mere af en vaskemaskine.

Tøjvask kommer aldrig til at være min yndlingsbeskæftigelse, men hold op hvor gør det en stor forskel for det endelige resultat at have med dette fine eksemplar af en vaskemaskine at gøre. Det er nemt hurtigt at vænne sig til nye tiltag der gør hverdagen lettere, så snart de er implementerede deri og det er allerede sket med mig og vaskemaskinen, således at jeg helt naturligt styrer al min tøjvask på vej hjem fra arbejde og nu slet ikke kan forestille mig igen at skulle deale med alle vaskeproblematikkerne fra fordums tid.

Du kan finde mere information samt forhandlere af Siemes iSensoric vaskemaskine her og kondenstørretumbler her.

Vaskemaskinetesten er lavet i samarbejde med Siemens

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *