STYR EN HELIKOPTER MED MOBILEN- PARROT AR. DRONE

af

Af Jan Kwiecien

Elektronsita har testet lommehelikopteren AR. Drone – et anderledes stykke legetøj der bl.a. ved hjælp af din iPhone eller iPad kan gøre dig til luftakrobat med egen helikopter på ingen tid.

P

å størrelse med en lille ørn og med en summen som en bi, er det en sær euforisk oplevelse, at stå med en iPhone i hånden, og styrer en helikopter med fire propeller ved hjælp af tryk på skærmen eller blot at fægte rundt med armene (man kan bruge accelerometeret i mobilen). Når du har installeret app’en, AR.Freeflight, trykker du bare på en knap og så er du flyveklar – enten med dine egne luftevner, eller måske udfordre en ven til at flyve om kap i spillet, Pursuit.

Den helt store oplevelse kommer netop når du spiller et spil via din mobil eller tablet (man kan bruge Android apparater, men kræver en smule mere ’nørkleri’). Ved hjælp af et wi-fi livestream fra et lille kamera monteret forrest på dronen, kan man se hvad dronen ’ser’. Denne videostreaming er sammen med computergrafik fra softwaren i mobil eller tablet, med til at skabe en helstøbt spiloplevelse hvor virkelighed og grafik smelter sammen (også bedre kendt som ’augmented reality’ – AR).

I den kommende uge vil vi  teste om AR.Dronen er egnet til indendørs brug i en fire værelses lejlighed.

Parrot AR.Drone har været i butikkerne siden den 19. februar 2011 og ligger på den vejledende udsalgspris af 2.595 DKK. Besøg www.ardrone.com for en liste over forhandlere i Danmark.

Spillet Pursuit kan købes i App Store for ca. 18 kr.

Har du andre gadgets som styres via din mobil vil vi meget gerne høre om dem.

Tags: Iphone, iPad, augmented reality, Parrot AR. Drone, Android.

Vedhæftede billeder

Tekst til Dronespil: Grafik og livestream giver tilsammen en mere helstøbt spiloplevelse.

Excerpt: Brug din iPhone til at styre AR Drone

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *