Tag din løn med på en rejse verden rundt

3 Min læsning

Konceptet The Remote Year Project gør forstillingen om at rejse verden rundt, mens du beholder din løn, til virkelighed. Og den eneste hage er, at du skal medbringe dit job. En af fremtidens nye arbejdsformer i den digitale kultur?

Wanderlust

Et Remote Year eller et fjern-år kan lyde som en meget tiltalende ide for alle med en alvorligt trang til at rejse, for som deltager arbejder du et helt år i udlandet og flytter til en ny by i et nyt land hver måned.

Konceptet er grundlagt af den amerikanske iværksætter Greg Caplan og giver folk, hvis job ikke er bundet til et fysisk sted, chancen for at bo i 12 forskellige byer; fra Buenos Aires til Kuala Lumpur, samtidig med at der opretholdes en regelmæssig indkomst i kraft af et arbejde.

For 2.000$ (ca. 13.700 kr.) om måneden plus et tilmeldingsgebyr på 3.000$ (ca. 20.500 kr.) tilrettelægger Remote Year alle deltageres rejser inkl. boligomkostninger, rejseforsikring og logistik ml. årets 12 stop (deltagere skal dog selv betale for deres fly til og fra første og sidste by). Derudover er der døgnet rundt adgang til et centralt placeret arbejdsområde med wi-fi for ikke at tale om en chance for at netværke og socialisere med ligesindede mennesker fra hele verden til bl.a. planlagte arrangementer og fællesmåltider. Alt sammen for at skabe en følelse af fællesskab blandt de 75 deltagere, der udvælges.

Et professionelt fællesskab

En af grundstene i et Remote Year er i følge den 26-årige grundlægger Caplan nemlig fællesskabet. Personerne bag projektet bruger meget tid på at finde og sammensætte de rigtige mennesker. For man vil måske nok kunne rejse alene til en billigere pris, men ideen beror på en tanke om, at folk deltager på baggrund af det fællesskab, de bliver en del af. De mennesker de er sammen med på hele rejsen. Det kan beskrives som et par semestre i udlandet, men for voksne med et job.

Hvad angår det egentlige job, er det noget, du selv skal finde ud af. I følge Caplan er virksomhederne dog som oftest glade, når deres medarbejdere deltager som en form for uddannelse og personlig udvikling. Et spørgsmål, der også melder sig på arbejdspladsen er,  hvad der sker, når flere kolleger med udtalt rejselyst bringer samme idé til chefen. For det kræver naturligvis selvdiciplin og arbejdsmoral at være væk fra kontoret – noget som de fleste selvstændige kender – og ikke mindst tiltro til medarbejdere og ledelse, når opgaver i samarbejde skal løftes på tværs af tidszoner.

Konceptet er selvfølgelig ikke for alle. Den største barriere er at have et job, der faktisk giver en mulighed for at arbejde uafhængig lokationen, og som betaler relativt godt. Man skal beregne 45.000$ (ca. 308.000kr.) om året for at kunne betale for hele molevitten og samtidig leve komfortabelt. Og det kan selvfølgelig blive både sjovt og dyrt at være turist i egen by i 12 måneder.

“Great Jobs Can Be Done From Anywhere”

Den første gruppe, der tog et Remote Year tilbage i juni 2015 bestod af 75 personer fra 15 lande, der varierede både i alder og erhverv.

For dem af os med mindre lukrative jobs er det dog ikke altid en levedygtig mulighed at tage på karriererejse i et år. Men Caplans projekt har trods alt gjort det nemmere, da konceptet omfavner den teknologiske udvikling og en digital kultur, hvor produktiviteten kan lagres i skyen, og man ikke længere behøver et bestemt skrivebord et bestemt sted.

Konceptet kan potentielt ændre eller om ikke andet skubbe til den generelle samfundsopfattelse af, hvordan et arbejde eller et arbejdsår ser ud. Remote Year leverer oplevelser til mennesker og lægger sig op af den samme filosofi som Upgrade Society beror på, hvor også Uber og Airbnb trives. Et samfund hvor oplevelser vægtes over ejerskab. Hvilket er netop, hvad Caplan forsøger at bevise: at godt arbejde kan laves hvor som helst.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + fourteen =

No Comments Yet.