Tip til julefrokosten og nytårsfesten: Gør din robotstøvsuger til en selvkørende tjener

af

Stort bryggeri viser, hvordan man ombygger sin robotstøvsuger til en tjener, der serverer vin, øl, drinks og snacks.

M

ange husholdninger har i dag en robotstøvsuger tøffende rundt og rense gulve i boligen. Den kan være både god og praktisk, men særligt alsidig er robotten ikke ligefrem.

Det kendte belgiske bryggeri Stella Artois har nu fundet en smart metode til at forvandle en robotstøvsuger til en selvkørende tjener, der serverer øl, vin, sodavand og snacks.

Den nye BART (Bartending Automated Robotic Technology), som kan monteres på robotstøvsugere og gøre dem til en tjener, må være et oplagt hit til julefrokoster, nytårsfester og alle de parties, der skal holdes i det nye år. Ikke alene sørger den for, at gæsterne aldrig tørster. Den gør samtidig rent efter de berusede mennesker, der spilder sjatter og chips på gulvet.

BART er et godt eksempel på, at de mest enkle ideer kan have den største gennemslagskraft. BART vil næppe ændre historien, men robotten kan sagtens blive et stort hit.

BART er bygget i plexiglas. Med en base (eller fod), som kan monteres på toppen af alle typer robotstøvsugere. Så er der et enkelt bordben og øverst et serveringsfad med udskæringer til at holde fire flasker øl, fire drikkeglas og en skål med snacks.

BART er dog ikke vanvittig intelligent.

Robotten kan finde rundt i huset, for det har den lært, da den blev installeret til at holde gulvene rene. Men den forstår ikke bestillinger fra gæsterne – medmindre man lægger papirblok med kuglepen eller en smartphone med Siri eller Google Assistent på dens bordplade.

Et begrænset antal BARTs har været til salg på det amerikanske marked for 20 USD eller ca. 135 kroner. Til den pris får man bordet, der monteres på robotten. Selve støvsugeren må man købe separat, hvis man da ikke allerede har et eksemplar kørende i sin bolig.

BART er nok for længst udsolgt som komplet kit. Heldigvis har Stella Artois lagt en gratis byggevejledning ud på internettet, så man kan lave sin egen tjenerrobot….

 

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *