Træt af døde wi-fi-huller i dit hjem? Her er den ultimative løsning

5 Min læsning

Der findes ikke noget værre end dårligt wi-fi, måske er det kun overgået af ikke at have wi-fi. Vi elsker, at vores ting er på nettet, men uden en ordentlig router får vi aldrig trådløst internet i hele huset. Elektronistas Mikkel Winther har testet routeren Netgear Orbi og har her fundet løsningen, der sikrer et stabilt og hurtigt wi-fi i hele dit hjem.

orbi

Vi elsker trådløse gadgets

Vi elsker gadgets så meget, at 90% af USA’s husstande har mindst tre dimser, der går på nettet. Med Internet of Things lige rundt om hjørnet, så vil det tal uden tvivl vokse endnu mere de næste par år. Men vores trådløse netværk er alt andet end klar det til. Vores wi-fi-signaler er enten alt for dårlige eller kan slet ikke dække hele vores hjem og alle vores behov.

Indtil nu har løsningen på bedre trådløst internet været at købe en router med så mange antenner som muligt og drukne dit hjem i wi-fi. Men selv de kraftigste antenner får problemer, hvis du har et hjem med massive vægge eller flere etager.

Løsningen på det problem har været en kamp om at få placeret routeren det rigtige sted i huset eller trække kabler overalt. Men det er heldigvis ved at være slut. For Netgear har lavet en ny type af router, som er bygget til at dræbe døde wi-fi-zoner. Routerne hedder Orbi og bygger på et såkaldt mesh-netværk.


Hvad er et mesh-netværk?

Et mesh-netværk skiller sig markant ud fra det traditionelle trådløse netværk, du bruger i dag. Med det traditionelle netværk har du én enkelt router, som sender det trådløse signal ud igennem huset. Jo længere væk du kommer fra din router, desto svagere bliver signalet.

De hardcore forsøger at fikse det problem ved hjælp af wi-fi-repeaters, som samler signalet op fra routeren og forlænger det videre. Problemet med wi-fi-repeaters er dog, at de kun kan sende et signal videre med den kvalitet/styrke, som repeateren oprindeligt modtager fra routeren. Så hvis repeateren kun modtager 50% af signalkvaliteten fra routeren, så kan den kun sende 50% af internetforbindelsen videre.

Et mesh-netværk skaber ét stort og samlet WiFi signal, i stedet for en masse enheder der bare sender signalet fra routeren videre.
Et mesh-netværk skaber ét stort og samlet WiFi signal, i stedet for en masse enheder der bare sender signalet fra routeren videre.

Det er her, mesh-netværket bliver rigtig interessant. Netgears Orbi system består både af en almindelig router og en ‘satellitenhed’, hvor mesh-netværket træder i kraft, og det er dét, som gør Orbi til noget særligt.

Forskellen mellem et mesh-netværk og en wi-fi-repeater er ret stor.  Hvor wi-fi-repeateren tager det originale signal fra routeren og sender videre, så er mesh-netværk mere som et kludetæppe. Routeren er ét tæppe, og en ‘satellit’ er at sy et nyt tæppe på. De to bliver til ét stærkt tæppe, og resultatet er et wi-fi-signal, som ikke mister kvalitet, men i stedet bliver større eller bevarer samme styrke.

 

Ikke bare snak, det virker faktisk

Det betyder i praksis, at hvis der et sted i dit hus, hvor det trådløse signal er dårligt, så kan du installere en Orbi Satellit og dermed få et langt stærkere trådløst signal.

Under testen af Orbi blev satellitenheden installeret i min kælder, som før Orbi kun havde et meget svagt wi-fi-signal, der fx slet ikke var godt nok til at streame Netflix. Efter at Orbi kom ned i kælderen blev wi-fi-signalet så stærkt, at det er nu muligt at gå fra stuen og hele vejen ned i kælderen, alt imens jeg streamer video og har nul afbrydelser eller problemer.

Orbi satellitten kom ned i kælderen, og vupti var der stabilt og hurtigt internet i hele hjemmet.
Orbi-satellitten kom ned i kælderen, og vupti var der stabilt og hurtigt internet i hele hjemmet.

Orbi fungerer som ét netværk, og du behøver derfor ikke at koble dig på forskellige netværk. I stedet for at gå fra “Hjemme Netværk 2”, når du går hen til din wi-fi-repeater, så bruger Orbi det samme netværksnavn på tværs af det hele, fordi det er det samme netværk. Det er brugervenligt og intuitivt. Noget som man ellers aldrig ville sige om opsætning eller brug af trådløse netværk.

 

Fidusen ved Orbi og mesh-netværket
Men hvad skal man så bruge et mesh-netværk til? Til at dække sit hjem i et stabilt og stærkt wi-fi-signal! Indtil nu har løsningen været at købe en router med de vildeste antenner, markedet kunne byde på eller leve med ustabilt wi-fi. Med Netgears Orbi-løsning får du et wi-fi-netværk som bare virker og aldrig volder problemer.

Hvis du har et hus med flere etager, kan du placere routeren, hvor du normalt ville, og så en ‘satellit’ på næste etage og på den måde får du bygget et stabilt og solidt wi-fi-signal i hele dit hjem. Det gælder selvfølgelig også i lejligheder, hvor der specielt i de store byer kan være rigtig mange wi-fi-signaler og dermed meget forstyrende støj. Her kan Orbi være med til at skære igennem og sikre, at dine devices har adgang til et stærkt signal, selvom du er omringet af 20 andre netværk.

 

Fremtiden har en pris
Orbi er uden tvivl den bedste løsning, hvis du har et hjem i flere etager eller har døde zoner i dit hjem. Det er den mest effektive og brugervenlige løsning på markedet, og du slipper for at slås med wi-fi-repeaters og firmwares.

Hvis du vil sidde og lege med DNS-opsætning og have super meget kontrol over, hvad der sker på dit trådløse netværk, så giver Netgear Orbi også mulighed for det. Men det er ikke obligatorisk at lære alt, hvad der er af vide om trådløse netværk for at få Orbi til at virke. Det er plug and play.

image8

Men prisen for at have det bedste og mest stabile trådløse netværk er høj. Netgear Orbi koster 3,999,-, men til gengæld for den høje pris for du både en router, en satellit og det bedste trådløse netværk du nogensinde har haft i dit hjem.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × four =

No Comments Yet.