Test af Samsungs wearable sportstracker Gear Fit

3 Min læsning

Af: Cille Bjerring Larsen

Efter et spændende arrangement med 3 og Samsung om fremtidens mobile sundhed fik jeg muligheden for at teste Samsung Gear Fit – og her kommer dommen!

Skærmbillede 2014-08-10 kl. 13.09.56Hvis vi lige først tager fat i det mest umiddelbare, nemlig designet, så må jeg desværre sige, at jeg synes, der findes flere bud på wearables, som er langt mere stilrene og lækre i designet end Gear Fit. Ligesom på Samsungs 5S smartphone virker sølvkanten rundt om uret lidt billig. Uret stikker en del op over armens overflade og er derfor ikke specielt diskret, når jeg ikke render rundt i sportstøj, men derimod står i min sommerkjole og stadig gerne vil tracke min aktivitet. Dog kan selve uret skilles fra remmen, hvilket giver muligheden for at skifte farve; det kan mange af de andre tracking-ure ikke.

Når det så er sagt, så har jeg brugt uret hen over sommermånederne og er virkelig blevet glad for det. Det sidder nærmest konstant fast på min arm, selv når jeg sover. Uret kan nemlig mere end blot at tracke puls og afstande. Den funktion jeg bruger mest er skridttælleren, som giver mig medaljer, når jeg når mine daglige mål – og den funktion der tracker min søvn. Som jeg skrev i forbindelse med arrangementet med Samsung og 3, er deres bud på fremtiden indenfor mobil sundhed, at du ikke blot tracker performance, men igennem mobile enheder også forsøger at forstå hvorfor du performer som du gør.

Skærmbillede 2014-08-10 kl. 13.07.10

Efter en måned med Gear Fit gik det op for mig hvor lidt jeg faktisk sover. Hvor det anbefales at sove ca 7-8 timer, sover jeg nærmere 5-6 timer – og det kan sagtens have indflydelse på, hvordan jeg præsterer, når jeg træner. Dernæst er jeg blevet opmærksom på hvor lidt jeg bevæger mig de dage hvor jeg arbejder på kontor – og her giver Gear Fit, kombineret med mit eget stædige konkurrence-gen og jagten på medaljer, mig lysten til f.eks. at tage en gåtur efter aftensmaden.

Hvor glad jeg end er blevet for dette ur og faktisk er begyndt at synes, at det er ret sjovt at tracke min aktivitet hver dag, er der flere ting, som godt kan være bedre. Jeg kan godt bruge uret og tracke mine skridt, løbe en tur, måle min puls osv. uden at have min Samsung S5 med mig. Når de så kobles sammen igen synkroniseres data mellem enhederne. Men hvis jeg vil have GPS-funktionen med mig når jeg løber eller går, skal jeg have S5’eren med mig, og det er jo ikke just en handy lille sag. Det synes jeg er ærgerligt, altså at der ikke er GPS i selve uret. En anden lille ting er, at uret skal lades op, præcis som en telefon – og det er altid når man lige er kravlet op af sofaen og har snøret løbeskoene, at den irriterende varslende lyd om Lavt Batteri toner frem!

Skærmbillede 2014-08-10 kl. 13.06.56

En funktion jeg dog er ret imponeret over er beskedfunktionen. Hvis jeg er ude og cykle og min telefon ligger i tasken, så kommer der besked på touchskærmen omkring opkald, beskeder og mails. På den måde kan jeg hurtigt vurdere, om det er vigtigt nok til at jeg skal ind til siden og svare på henvendelsen eller om det kan vente til jeg er kommet frem. Det er det smarte ved koblingen mellem telefon og wearable.

Alt i alt et sportsur, som kan en masse rigtigt gode ting, men også et Sportsur som efter min vurdering kunne være lækrere at se på og smartere i teknikdelen.

 

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − 3 =

3 Comments
 • Peter
  august 15, 2014

  Det er godt nok en tyndbenet og ubrugelig anmeldelse…

 • ghdsports apk android
  april 1, 2019

  wow what a nice design , want one among them, ready to order the gear,
  thanks for sharing.

 • Cyberflix TV Download
  februar 11, 2020

  Thank You For Sharing Wonderful Information Really Awesome! Ready To Order the Gear Waiting For More Updates