Test: Google Assistant får en skærm – og det er smart. Ikke mindst i køkkenet

5 Min læsning

Googles virtuelle assistent har indtil nu bare været en stemme i vores højttalere og telefoner, men med den danske version af Nest Hub får den en skærm og forvandles til noget meget mere nyttigt.

Hey Google, hvordan laver jeg lasagne?

Sidste år kom Google Assistent endelig til Danmark med de to højttalere Home og Mini. Begge var konkurrenter til den populære Alexa fra Amazon, men bare fortolket igennem Googles univers og maskinintelligens.

Google Assistent var dog begrænset ved lanceringen i Danmark, og især manglen på en skærm gjorde, at mange af de ting, som Google Assistent kan, ikke var tilgængelig i Danmark. Alt det ændrer sig med lanceringen af den danske version af Nest Hub, som har en lille syv tommer-skærm med Google Assistent indbygget. Men er det smart med en skærm, og hvad kan en digital assistent egentlig gøre for dig?

Google Assistant er som skabt til at have en skærm

Rediger

En skærm var lige præcis det som Google Assistent stod og manglede. Ikke mindst i køkkenet. Nest Hub fylder praktisk talt ingenting, den lille skærm gør ikke meget væsen af sig og den smalle profil gør det nemt at stille Nest Hub op af væggen på køkkenbordet, så den ikke fylder meget. For det er specielt i køkkenet, at en skærm fungerer godt med Google Assistent. Svar på spørgsmål bliver pludselig meget mere kontekstuelle. Helt basale ting som, hvad der er i din kalender, bliver støttet op af det samme indhold på skærmen og selvom det er simpelt, så gør det hele Assistent-oplevelsen langt mere fuldendt.

Det gør det også meget nemmere at visualisere ting, som hvor et sted er eller hvornår en butik åbner eller lukker.

Der hvor skærmen for alvor kommer til sin ret er, når der skal laves mad i køkkenet. Nu er det slut med at sige “Ok Google, hvor lang tid er der tilbage på min timer?”. Nu kan du bare kigge over på skærmen for, at se hvor meget tid der er tilbage, og hvis du har flere timere kørende, så står de side om side.

Det er en meget lille ting, men hvis du har prøvet at bruge Google Assistent som et æggeur før, så er det en fantastisk tilføjelse.

Fordi der er en skærm kan du også få opskrifter, som du kan følge trin for trin. Og det fungerer rigtig godt at kunne sige til Nest Hub, hvornår du er klar til at gå videre til næste trin.

Verdens bedste digitale fotoramme

Når du ikke spørger Google om noget, så er Nest Hub faktisk den bedste digitale fotoramme på markedet. Nest Hub trækker helt automatisk billeder fra Google Fotos (du kan heldigvis bestemme, hvilken fotomappe den skal trække fra, så det ikke pludselig er screenshots af din telefon, der pryder køkkenbordet).

Præsentationen af billederne på skærmen er utroligt naturtro, takket være en lille sensor, som konstant måler mængden af lys i lokalet. Med sensoren justerer Nest Hub ikke bare, hvor meget lys der kommer ud af skærmen, den regulerer også farven på billederne. I praksis bliver resultatet, at billederne på skærmen får en næsten lamineret udtryk, som om det er printede billeder, nogen har klistret fast på skærmen. Det er en utroligt imponerende effekt, og det gør det til en fryd at se billeder på skærmen.

https://youtu.be/LxuHbgz1UtI

Nest Hub har dog intet indbygget kamera, og det kan være en fordel, hvis du beḱymret for dit privatliv eller er utryg ved tanken om et kamera i køkkenet. Men manglen på et kamera betyder også, at det ikke er muligt at lave videoopkald med Nest Hub. Til gengæld kan du lave stemmeopkald ved hjælp af Google Duo, så du er ikke helt afskåret fra omverden.

Nest Hub er en herlig udvidelse af Google Assistent, men ikke helt perfekt

Google Assistent er smart, men det er ikke hver eneste gang du spørger den om noget at du får det svar, du leder efter. Nogle gange blander den “syv minutter” og “tyve minutter” sammen, nogle gange vågner den ud af det blå, fordi du har sagt noget, den misforstod som “Ok Google” og det er til tider nogle kluntede og komplekse sætninger, man skal for at få ud af munden for, at få det resultat, man ønsker. Google Assistent virker rigtig godt på mange punkter, men andre steder føles det mere som “lige ved og næsten”.

Der er også nogle frustrerende mangler på mange af de seje tjenester, vi ser Google demonstrere på Google I/O og lignende. Den danske assistent halter stadig bagefter på mange af de funktioner, der ville løfte Nest Hub fra smart til uundværlig. Specielt når det kommer til ens Smart Home, så kan Nest Hub stadig føles ret begrænset. Den kan kontrollere en masse forskellige Internet of Things-produkter, som Philips Hue, men det er en kluntet oplevelse at sætte det hele op, og Home app’en er ikke særlig gennemtænkt.

Med det sagt, så er det svært ikke at være glad for Nest Hub. At give Google Assistent en skærm giver utroligt meget mening, ikke mindst i køkkenet, og gør den så meget brugbar i flere situationer end før. Den er en sublim køkkenradio, et super godt æggeur og en fantastisk fotoramme. Hvis du i forvejen har en Home eller Home Mini, så vil Nest Hub føles som en naturlig forlængelse af de produkter. Det er ingen tvivl om, at Nest Hub det device der giver den mest fuldendte Google Assistent-oplevelse.

Nest Hub kan købes på Googles hjemmeside og koster 1000,-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + five =

2 Comments
  • Charlotte Sørensen
    juni 11, 2019

    Interessant udvikling. Man kan i hvert fald ikke påstå, at det ikke er en interessant fremtid vi går i møde – på godt og på ondt, har jeg lyst til at sige. ;-)

  • Thomas
    juli 16, 2019

    Lidt bekymrende, retrospektivt, når man tænker på, at Googles teknikere kan lytte med på ens samtaler (for at justere og forbedre stemmegenkendelsen). Men køkkenet virker som et rimelig tilforladeligt sted at blive aflyttet, hvis det nu skal være.