Tindersvindleren og 4 andre chokerende fuskere du kan streame

4 Min læsning

Hvordan gør de det? De mennesker som friktionsløst og uden samvittighed lyver, manipulerer og snyder sig gennem livet? I The Tinder Swindler på Netflix præsenteres vi for én historie om en skruppelløs svindler. Men de findes overalt. Her får du 5 historier fra det virkelige liv, som får dig til at tabe kæben af forundring (og forargelse).

Drømmeprisen kaldte de ham. Simon var utrolig kærlig og opmærksom. En god ven og en sød kæreste, som sendte blomster og huskede mærkedage og overraskede med romantiske besøg. Han besøgte sin svigerfamilie og sendte hjerter og kærlige beskeder døgnet rundt. Ud over det var han flot, succesrig, velklædt, fløj verden rundt i privatfly, inviterede til luksuriøse middage og ophold på luksushoteller.

De to skandinaviske kvinder Cecilie og Pernilla kunne ikke tro deres eget held, da de matchede med Simon på Tinder og indledte hver deres forhold til ham. På samme tid. Det blev starten på et mareridt af løgne, utroskab, manipulation, snyd og trusler, som efterlod kvinderne i nærmest ubetalelig gæld og med knuste hjerter. Men nok allermest med vrede og forundring. For hvordan kan et menneske man lukker ind i sit liv med den største tillid lyve og svigte, så samvittighedsløst og bevidst?

Det er et spørgsmål vi nok er mange, der undres over. Jeg er dybt fascineret af historier om mennesker, der komplet mangler moral. Om dem der lyver som en livsstil. Om dem der kynisk udnytter andre til egen vinding. Om dem der opbygger hele liv af smoke and mirrors, som man siger på engelsk. Liv som ikke er andet end de historier, som personen selv opdigter. For jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg forstår ikke hvordan, de sover om natten. Hvordan de kan se sig selv i spejlet om morgenen? Hvordan løgnen kan komme så let? Hvordan man villigt indgår en byttehandel, hvor almindelig ordentlighed friktionsløst udskiftes med vinding for egen skyld?

For nogle er det måske en glidebane mod den massive løgnagtige livsstil. En kendis som smører lidt rigeligt tykt på sin historie. En fagforeningsformand som gerne ville have i pose og sæk med to skønne kvinder på en gang. To gange! En tv-personlighed som systematisk benægter at have krænket nogen som helst. Folk sidder tilbage i afmagt uden at begribe bedraget. Og det er desværre mere almindeligt end man kunne ønske.

For andre bliver det mere massivt. En techmillionøse hvis geniale opfindelse slet ikke fandtes. En fodboldtræner på Amager som i sin fritid var massevoldtægtsforbryder. En drømmefyr som viste sig at leve et kriminelt dobbeltliv. Virkelighedens historier er ofte mere uhyggelige end fiktionens. Og de pibler frem på streamingtjenesterne, som påmindelser om at de mennesker faktisk findes derude. Her er 5 jeg kan anbefale. (Flere af dem findes faktisk også som podcasts).

1. The Tinder Swindler
Historien om Simon Leviev som charmerede den ene kvinde efter den anden med søde ord, privatfly og et liv i luksus. For så at franarre dem alt, de ejede og mere til. Den shokerende historie er super fedt fortalt. Ikke overraskende af de samme folk som stod bag Don’t f*** with cats. Find den på Netflix. (Hvordan Leviev stadig kan leve blandt Ferrarier og luksushoteller efter den film er en gåde. Der må være en slags karma derude. Du kan følge ham på instagram, men lad være med det!).

https://www.youtube.com/watch?v=_R3LWM_Vt70

2. The Inventor- Out for blood i Silicon Valley
Historien om Elizabeth Holmes- techentreprenøren som indfangede tidligere præsidenter, investorer og forretningsforbindelser i et spind af løgne. Læs mere om den vilde historie her. Du kan streame den på HBO+.

3. Mommy dead and dearest
En kvinde bilder i årevis sin datter ind, at barnet er dødssyg og multiallergiker og skal sidde i rullestol. De modtager økonomisk hjælp og omsorg fra lokalsamfundet. Men langsomt finder datteren selv ud af, at hun er vokset op i et spind af løgne og slet ikke fejler noget. Og så bliver historien VIRKELIG dark. Du kan finde den på HBO+, hvor du også finder The Act- den dramatiserede serie af historien.

4. The Puppet Master
Han påstod han arbejdede for det hemmelige politi og rejse i årevist rundt på flugt med intetanende venner. Senere lyver han sin ind i en kvindes hjerte og hjem. Hendes børn fortæller den fæle historie.

5. Inventing Anna – Europæisk millionarving indtager New York. Hun omgiver sig med de rige og de berømte og lever som den kongelige hun påstår hun er. Jeg har hørt podcasten Fake Heiress. Serien om svindleren Anna Sorokin har premiere på Netflix i februar.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − four =

4 Comments
  • Allan Bager
    februar 4, 2022

    Tak for anbefalingen. Tinder-svindleren havde jeg allerede forberedt at se på forhånd, men flere af de andre kendte jeg ikke. De er nu tilføjet min watch-list! :D

  • Iben
    februar 4, 2022

    Dirty John passer godt ind på listen