FIND DIT BARN, JAMES BOND-STYLE

af

A

f Pernille Abildgaard Ullmann

Hold styr på hvor dit barn er henne, når I er på menneskefyldte steder, med sporings-apparatet GiggleBug.

 

gigglebugsecurity

 

De der har børn, har på et eller andet tidspunkt oplevet, at poderne pludselig var væk. Midt i supermarkedet, på legepladsen, på stranden, i lufthavnen og lignende steder, hvor der er mange mennesker.

GiggleBug tilbyder nu, tilsyneladende, en løsning på dette. GiggleBug’en, som på dansk betyder noget i retning af fnise-insektet, er et lille trådløst sporings-apparat, der lige klipses på barnets tøj i bedste amerikanske gadgetstil (Hvis du skulle være i tvivl om oprindelsen!) Hvis James Bond havde haft børn, så havde de været udstyret med sådan nogle dimser, dog sikkert i noget sort og stål, der matchede hans smoking bedre end den mariehønseagtige udformning, den har nu.

Luxus udgaven af GiggleBug’en er udstyret med en advarselstone, så hvis dit barn bevæger sig udenfor en radius af 100 Feet (ca. 30 meter) så bipper det tilhørende sporingsapparatet, så du straks kan gå ud og lede efter barnet. Dit sporings-apparat udsender fortsatte bip-lyde, der fortæller dig om du er på rette vej. Sådan en slags digital skattejagt, med dit barn som premie, fristes man til at sige.

Set med danske øjne, markedsføres den med lige rigeligt vægt på skræmmekampagner om forsvundne børn. Og man kan diskuterer om det er et af de produkter der løser et problem, der reelt set ikke eksisterer, når den kun dækker et 30 meters område, hvor man måske burde kunne se sit barn. Og er man i forvejen ikke så meget for overvågningstanken, eller ideen om at bruge gadgets sammen med børn, vil GiggleBug’en nok ikke blive populær.

Men hvis man har meget eventyrlystne børn, der gerne går deres egne veje, eller man skal besøge et nyt campingområde eller storcenter i sommerferien, så er ideen måske ikke helt så tosset endda, så længe man ikke overlader hele børnepasningsansvaret til dimsen.

Giggle-Bug

GiggleBug kan endnu ikke købes i Danmark, men jeg fandt den på Amazon.com hvor den sælges til mellem 10 og 20 US dollars. Her finder man også en række andre ”find-mit-barn” sporingsapparater i et bredt prisudsnit, beregnet til samme formål, som GiggleBug’en.

Hvad synes du? Er GiggleBug’en endnu en overflødig gadget fra USA, eller ville den faktisk være praktisk hjemme hos jer?

1 Svar

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *